1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

News

Mănescu: Modernizarea a 204 km de cale ferată va fi finalizată în 2014

Lucrările de reabilitare a 204 km de cale ferată vor fi finalizate în 2014, pe tronsoanele Sighișoara - Simeria și Radna - Curtici, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, într-o emisiune difuzată duminică de Pro TV.

15 dec, 2013 | Agerpres

În urma lucrărilor de reabilitare, trenurile de marfă pot să circule cu 120 de kilometri pe oră și trenurile de călători cu 160 de kilometri pe oră, a explicat ministrul.

Mănescu a afirmat că, în urma intervențiilor poliției și jandarmeriei, furturile care afectau infrastructura feroviară au fost reduse cu 50% față de 2012, iar acest lucru permite creșterea vitezei trenurilor. În acest sens, oficialul MT a menționat călătoria pe care a făcut-o cu trenul de la București la Constanța și care a durat aproximativ două ore și 20 de minute.

'Știți că pe ruta București — Constanța, cel puțin la începutul anului, au fost câteva probleme de siguranță, furturi. Au fost aceste furturi, nu numai pe București — Constața, mult mai multe furturi decât cele pe București — Constața au fost pe București — Ploiești. S-au rezolvat, vreau să vă spun că cel puțin față de 2012, s-au redus cu 50% aceste incidente, pentru că s-a intervenit cu poliția, cu jandarmii (...) Este foarte greu să înșiri jandarmi sau poliție de-a lungul liniei ca să nu se mai fure și cred că soluția cea mai bună ar fi ca acele centre de colectare a fierului vechi să fie sancționate dacă primesc componente de cale ferată', a spus Ramona Mănescu.

Ministrul Transporturilor a menționat că a solicitat pedepse mai aspre și speră ca anul viitor furturile să fie reduse în continuare.

'Există și a fost chiar o acțiune concertată — Ministerul Transporturilor și Ministerul de Interne, chiar în primăvara acestui an, și acea acțiune de fapt a stopat și a încetinit acest proces de furturi. (...) Vă spun clar că s-a intervenit exact pe acele centre, pe acele companii, pentru că de fapt acolo este problema. Atât timp cât compania respectivă acceptă, fără acte de proveniență, componente de cale ferată, sigur că este la fel de vinovată ca cel care le fură', a mai spus ministrul Transporturilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO