1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

News

Mănescu: Nu putem plăti an de an lucrări de dragare pe sectorul bulgăresc al Dunării

România nu poate plăti an de an lucrările de dragare a şenalului navigabil pe sectorul bulgăresc al Dunării fără să primească din partea Bulgariei contravaloarea acestor lucrări, a declarat joi, la Galaţi, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

24 oct, 2013 | Mediafax

Ministrul a spus că navigatorii se confruntă cu câteva probleme care afectează activitatea şi fluxul de transport de mărfuri pe Dunăre, una dintre acestea fiind legată de lucrările de dragare pe sectorul bulgăresc al Dunării.

"Cel mai fierbinte subiect din vară a fost lipsa dragării anumitor porţiuni de pe Dunăre, care a făcut transportul foarte dificil. Am discutat acest subiect şi săptămâna terecută cu Comisia Europeană şi încercăm să rezolvăm acum problema. Statul român nu îşi poate permite ca an de an să suporte din buget cheltuielile pentru dragarea acelei porţiuni fără certitudinea de a recupera banii, aşa cum s-a întâmplat în 2011 şi 2012. Anul ăsta nu am primit avizul. Discutăm cu CE şi încercăm să obţinem un rezultat în acest sens", a declarat Mănescu.

Ramona Mănescu a participat, joi, la Galaţi, la o conferinţă intitulată "Dunărea - Perspective de dezvoltare", la care au avut avut loc dezbateri între transportatori fluviali, operatori portuari, reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţi de navigaţie portuară.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO