Mănescu: Presiunile sunt o realitate la Ministerul Transporturilor. Au fost exercitate de grupurile deranjate

Presiunile sunt o realitate la Ministerul Transporturilor şi sunt exercitate în principal de acele grupuri care au fost deranjate de acţiunile mele, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, la final de mandat.
Economica.net - mie, 26 feb. 2014, 14:47
Mănescu: Presiunile sunt o realitate la Ministerul Transporturilor. Au fost exercitate de grupurile deranjate

”Pe durata mandatului meu s-a aplicat legea, iar atunci când am constatat încălcarea acesteia au fost destituiţi funcţionari, aşa cum bine ştiţi, sau consilii de administraţie, indiferent de presiunile care s-au făcut. După cum aţi observat şi din ancheta în curs de desfăşurare la CFR Marfă, presiunile sunt o realitate la Ministerul Transporturilor şi sunt exercitate în principal de acele grupuri care au fost deranjate de acţiunile mele. Sper ca aceste grupuri să nu se folosească de acest prilej pentru a-şi recupera poziţiile. Ar fi păcat pentru Ministerul Transporturilor, pentru ceea ce înseamnă activitatea din cadrul ministerului, pentru că, indiferent de presiunile şi de ameninţările pe care le-am primit – şi nu au fost puţine – indiferent de modul în care s-a încercat intimidarea mea, vă spun că nu mi-a fost teamă să continui schimbările şi sper ca acest lucru să se întâmple în continuare cu cel care va veni după mine’, a spus Mănescu, cu prilejul unor declaraţii de presă făcute după demisia sa de la conducerea ministerului.

Ea a subliniat că, pe parcursul desfăşurării activităţii sale, a respectat legea şi a protejat interesele statului.

‘Am început acest mandat sub semnul legalităţii şi integrităţii şi am satisfacţia că îl şi închei în acest fel. Am petrecut aceste şase luni în fruntea MT şi m-am străduit să pun lucrurile în ordine, pe un făgaş european. (…) Am promis un mandat sub semnul legii şi integrităţii şi protejării interesului statului şi sunt mândră că am procedat în acest fel’, a mai spus ministrul.

Ramona Mănescu şi-a exprimat speranţa că toate proiectele începute la Ministerul Transporturilor vor fi duse la bun sfârşit şi a subliniat că le va urmări în continuare.

‘Sper ca toate proiectele începute de mine în acest mandat să continue, să fie duse la bun sfârşit. Sunt proiecte foarte importante pentru România, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport şi pentru dezvoltarea economiei. Voi foarte atentă să fie continuate’, a adăugat ea.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, va asigura interimatul la Ministerul Transporturilor.

În cursul dimineţii de miercuri, miniştrii liberali Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Gigel Ştirbu, Ramona Mănescu, Mihai Voicu, Lucia Varga şi Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde şi-au dat demisiile din funcţii, după ce, marţi seară, conducerea PNL a anunţat ieşirea de la guvernare.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Popa, BNR: Băncile centrale nu au fost create cu gândul la lupta împotriva încălzirii globale, însă nici nu pot face abstracţie de acest subiect
Popa, BNR: Băncile centrale nu au fost create cu gândul la lupta împotriva încălzirii globale, însă nici nu pot face ...
Băncile centrale nu au fost create cu gândul la lupta împotriva încălzirii globale, însă nici nu pot face abstracţie ...
Ponea (ANSVSA): Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute în România, am eliminat această reţea
Ponea (ANSVSA): Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute în România, am eliminat această reţea
Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost vândute pe piaţa românească de o reţea activă în 3-4 state membre ...
Guvernul a aprobat donaţia de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia
Guvernul a aprobat donaţia de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia
Guvernul a aprobat, joi, printr-o hotărâre, donaţia de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia ...