1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Manevre în Kaliningrad: Forţele ruse au plasat în stare de luptă sisteme de rachete S-300

Unităţi ale Forţelor de apărare aerospaţială ruse angrenate în manevre în enclava Kaliningrad - situată între Polonia şi Lituania, la Marea Baltică - au plasat vineri sistemele de rachete sol-aer S-300 în poziţie de luptă, a indicat Ministerul rus al Apărării, citat de Ria Novosti şi Reuters, în cadrul răspunsului său la exerciţiile NATO în regiune.

13 iun, 2014 | Agerpres

Rusia a iniţiat săptămâna aceasta exerciţii militare în enclava Kaliningrad 'comparabile' cu cele lansate de NATO în apropierea frontierei sale cu ţările baltice, după cum a indicat marţi Ministerul rus al Apărării. Aceste aplicaţii intervin în contextul crizei dintre Moscova şi Occident ca urmare a anexării Crimeii (peninsulă din sudul Ucrainei) şi pe fondul acuzaţiilor occidentale că partea rusă sprijină insurecţia separatistă din sud-estul Ucrainei.

Avioane de vânătoare ale NATO care patrulează spaţiul aerian al republicilor baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - au fost ridicate vineri de patru ori de la sol pentru a identifica avioane militare ruse care zburau în apropierea spaţiului aerian al Letoniei, a indicat armata din această republică baltică.

Sistemele operativ-tactice de rachete S-300 au rază de acţiune de 125 de mile (200 de km), iar Rusia a alimentat îngrijorarea Occidentului atunci când a încercat să le vândă în Orientul Mijlociu, inclusiv Siriei, aminteşte Reuters.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO