1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Manfred Weber: Toţi membrii grupului PPE îl susţin pe Jean-Claude Juncker la preşedinţia CE

Membrii grupului PPE din Parlamentul European îl susţin în totalitate pe Jean-Claude Juncker pentru preşedinţia Comisiei Europene, a declarat miercuri preşedintele grupului, Manfred Weber, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlamentul European.

09 iul, 2014 | Agerpres

'A fost o oportunitate pentru noi prezenţa d-lui Juncker. Rezultatul: PPE îl susţine în totalitate pe Jean Claude Juncker pentru preşedinţia Comisiei Europene. Este important ca Europa să se întoarcă la 'locul de muncă' pe o platformă solidă de reformă. Jean-Claude Juncker a precizat astăzi că, sub conducerea sa, Comisia Europeană va avea o agendă ambiţioasă, clară', a declarat Weber, la finalul unor consultări avute de grupul PPE cu preşedintele desemnat al Comisiei Europene, înaintea votului de săptămâna viitoare a plenului PE care se va reuni la Strasbourg.

Potrivit acestuia, o problemă importantă este legată de competitivitate, în contextul creării unor noi locuri de muncă. 'Noi dorim o stabilitate a politicii fiscale. (...) Ne dorim o Comisie Europeană eficientă, fără birocraţie, dorim ca vocea Europei să fie una puternică', a spus Weber.

El a adăugat că desemnarea noului preşedinte al Comisiei Europene, care este foarte importantă pentru UE, reprezintă un nou nivel pentru o Europă democratică.

'Alegerea noului preşedinte al Comisiei va fi o piatră de hotar pentru Europa, va aduce mai multă transparenţă şi mai multă democraţie pe scena politică europeană. Alegerea lui Jean-Claude Juncker ca preşedinte al CE este primul dintre succesele PPE din următorii cinci ani. Următorii paşi privesc continuarea reformelor. (...) Parlamentul European este locul unde discutăm şi decidem viitorul Europei. (...) Suntem convinşi că PE se va exprima într-o largă majoritate săptămâna viitoare în favoarea lui Jean-Claude Juncker', a completat liderul grupului PPE.

Potrivit preşedintelui PPE, Joseph Daul, 'o mare problemă în Europa este cea a competitivităţii'. Totodată, a arătat acesta, trebuie să existe 'o foarte mare prudenţă' în privinţa lărgirii Uniunii Europene pentru statele care se află în curs negociere. 'Trebuie să fim foarte prudenţi faţă de prietenii noştri care se află în exteriorul frontierelor Uniunii Europene (...) şi care trebuie să continue să lucreze pentru principiile statului de drept', a afirmat liderul PPE.

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a mai avut, marţi şi miercuri, consultări cu toate grupurile politice din Parlamentul European. Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European - cu 221 de membri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO