1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Manifestaţie la Moscova împotriva implicării Rusiei în conflictul din Ucraina

Mii de persoane s-au adunat duminică în centrul Moscovei pentru a participa la un marş în favoarea păcii în Ucraina şi pentru a protesta împotriva rolului atribuit Kremlinului în conflictul armat din estul separatist al acestei ţări, relatează AFP.

21 sep, 2014 | Agerpres

Potrivit unui corespondent al acestei agenţii de presă, o coloană de manifestanţi a traversat străzile capitalei ruse scandând slogane precum 'Nu războiului în Ucraina' sau 'Opriţi minciunile lui Putin'. Printre protestatari s-au regăsit şi reprezentanţi ai opoziţiei, iar unii dintre manifestanţi purtau drapele ruse şi ucrainene.

Conform poliţiei, numărul celor care au luat parte la protestul denumit 'Marşul pentru pace' a fost de aproape 5.000. În schimb, unul dintre organizatori, Serghei Davidis, susţine că ar fi fost zeci de mii de participanţi. Indiferent care versiune este adevărată, aceasta este prima demonstraţie semnificativă desfăşurată în Rusia împotriva războiului din Ucraina de când a început conflictul armat în urmă cu aproape cinci luni.

Organizatorii marşului au cerut guvernului rus să înceteze 'politica agresivă şi iresponsabilă' în Ucraina, politică ce împinge în opinia lor Rusia către izolare, către dificultăţi economice şi agravează ceea ce ei numesc 'înclinaţiile fasciste'.

Guvernul de la Kiev şi statele occidentale acuză Rusia că sprijină insurgenţa separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, atât prin furnizarea de arme şi echipamente, cât şi cu trupe care au trecut graniţa şi s-au implicat direct în luptele împotriva armatei ucrainene, acuzaţii pe care, în pofida numeroaselor dovezi, Moscova le dezminte.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO