1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Manifestaţie la Moscova pentru a denunţa autorităţile de la Kiev şi a omagia victimele din Ucraina

Mii de persoane s-au reunit sâmbătă la Moscova pentru a aduce un omagiu victimelor conflictului din Ucraina şi a denunţa acţiunile guvernului ucrainean care, în opinia lor, permite comiterea de 'atrocităţi pe teritoriul său', au anunţat agenţiile de presă din Rusia, preluate de AFP.

28 sep, 2014 | Agerpres

Acţiunea, organizată de 'Mamele din Rusia', o mişcare pro-Kremlin înfiinţată în 2012, s-a desfăşurat pe Colina Poklonnaia, în vestul Moscovei, în faţa Muzeului marelui război patriotic, care comemorează victimele fascismului.

Această acţiune s-a vrut un apel adresat 'autorităţilor ucrainene pentru a înceta să treacă sub tăcere atrocităţile şi crimele care au loc pe teritoriul lor', potrivit unui comunicat al organizaţiei 'Mamele din Rusia'.

'Trebuie să se pună capăt genocidului poporului ucrainean. Fascismul nu va învinge', scrie în documentul amintit.

Imagini difuzate la posturile de televiziune au arătat manifestanţi purtând în special steaguri în portocaliu cu negru al Ordinului rus Sfântul Gheorghe, precum şi drapele din 'Republica Populară Doneţk', proclamată de separatiştii proruşi din Ucraina, şi din 'Novorossia'.

Defilarea a avut loc la aproape o săptămână după organizarea unei manifestaţii fără precedent, pe 21 septembrie, în centrul Moscovei, de această dată cu scopul denunţării politicii Kremlinului în Ucraina.

Manifestaţia, intitulată 'Marş pentru pace', a reunit 'zeci de mii' de persoane, potrivit organizatorilor. Conform datelor oferite de poliţie, au fost numai 5.000 de participanţi.

Aceasta a fost prima manifestaţie de amploare împotriva războiului din Ucraina de la declanşarea conflictului în care se înfruntă separatişti proruşi şi militari ucraineni, dar şi una dintre cele mai mari mobilizări contra preşedintelui rus, Vladimir Putin, de la realegerea sa în 2012.

Începând din aprilie, în luptele dintre separatiştii proruşi şi militarii ucraineni şi-au pierdut viaţa cel puţin 3.200 de persoane în estul Ucrainei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO