1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Manifestaţii antiglobalizare la Hamburg, înaintea Summitului G20. Violenţe între protestatari şi forţele de ordine

Mii de militanţi antiglobalizare, printre care s-au aflat sute de anarhişti îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe faţă, au participat joi seară la un marş la Hamburg, cu o zi înainte de Summitul G20 care va avea loc în oraş. Manifestaţia a degenerat în violenţe între protestatari şi poliţişti, care au decis să disperseze mulţimea cu gaze lacromogene şi cu tunuri cu apă. În urma incidentelor, mai multe persoane au fost rănite. Poliţia, în stare de alertă de câteva zile, se teme că, după ce se va înnopta, vor avea loc incidente violente, în special cu militanţii de extremă-stânga. Astfel, aproximativ 20.000 de ofiţeri din toată Germania au fost desfăşuraţi în marele oraş-port. Autorităţile se aşteaptă ca, în total în următoarele zile, până la 100.000 de manifestanţi să iasă în stradă în cele 30 de manifestaţii prevăzute, scrie News.ro.

06 iul, 2017 | News.ro

Mai multe persoane au fost rănite, iar altele au fost reţinute de forţele de ordine la marşul anti-G20 de la Hamburg care a degenerat joi seara în violenţe, relatează AFP, preluată de News.ro.

Ciocniri au izbucnit între miile de protestatari şi poliţie, care a decis să disperseze mulţimea cu gaze lacromogene şi cu tunuri cu apă.

Cel puţin un grup de manifestanţi antiglobalizare a atacat forţele de ordine în cursul protestului de joi, de la Hamburg, faţă de summitul G20, relatează ABC News. Poliţiştii au răspuns cu tunuri cu apă.

Mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de globalizare. Printre ei se află şi mai multe sute de anarhişti îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe faţă, aparent pregătiţi pentru violenţe.

Protestul, desfăşurat sub sloganul “Welcome to Hell” (Bun venit în iad), se anunţă a fi cel mai dur dintre cele 30 organizate în marja summitului ce va avea loc vineri şi sâmbătă.

Poliţia a atacat mulţimea de 12.000 de persoane pentru a izola sutele de extremişti cu cagule şi îmbrăcaţi în negru. Potrivit CNN, forţele de ordine par să fi reuşit să îndepărteze aceste "elemente periculoase", dar situaţia ar putea fi temporară.

Anarhiştii au aruncat în ofiţeri cu sticle, cu pietre şi petarde. Poliţia a precizat că purtătorul său de cuvânt a fost agresat de manifestanţi în timp ce acorda un interviu şi a fost nevoit să se refugieze într-o maşină de pompieri.

Poliţia, în stare de alertă de câteva zile, se teme că, după ce se va înnopta, vor avea loc incidente violente, în special cu militanţii de extremă-stânga. Astfel, aproximativ 20.000 de ofiţeri din toată Germania au fost desfăşuraţi în marele oraş-port.

Autorităţile se aşteaptă ca, în total în următoarele zile, până la 100.000 de manifestanţi să iasă în stradă în cele 30 de manifestaţii prevăzute.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO