1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Manolescu, MFP: Contribuţiile la sănătate ar trebui plafonate şi corelate cu pachetul de sănătate

Ministerul Finanţelor Publice analizează introducerea de plafoane pentru contribuţiile de sănătate, având în vedere că România este fruntaşă la capitolul taxarea forţei de muncă, a declarat joi Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, în cadrul unui seminar pe teme de fiscalitate organizat de PriceWatherhouseCoopers România.

30 ian, 2014 | Agerpres

'În România, sistemul de deduceri este foarte învechit, în alte state există un sistem de credite fiscale, care se acordă direct din impozit, există plafonări în zona contribuţiilor sociale.Vecinii noştri bulgari au plafonate contribuţiile la sănătate şi la pensii la un nivel mediu de 1.200 de euro, ceea ce înseamnă că peste acest nivel de venit persoanele nu plătesc decât cota de impozit. Toate aceste detalii creează diferenţieri între sistemele fiscale de taxare a forţei de muncă, iar România este fruntaşă la acest capitol, pentru că sistemul de deduceri sau de plafonare nu funcţionează', a precizat Dan Manolescu.

Mai mult, oficialul MFP susţine că plafoanele trebuie corelate cu pachetul minim de sănătate, care este încă în discuţii la Ministerul Sănătăţii.

'Dacă există un pachet de sănătate pe care sistemul de asigurare îl oferă, acesta trebuie corelat cu ceea ce contributorii plătesc pentru acest pachet. Dacă ceea ce se întoarce din sistem este plafonat, nu ar fi normal ca ceea ce intră în sistem să nu fei plafonat', a precizat Dan Manolescu.

El a subliniat că un astfel de plafon este în vigoare pentru contribuţiile la sănătate din veniturile din chirii, începând cu 1 ianuarie 2014, de cinci salarii medii brute

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO