Premierul Franţei vrea devalorizarea monedei euro

Europa are acum nevoie mai mult ca niciodată de o alianţă puternică, durabilă şi productivă între Franţa şi Germania, a declarat premierul francez Manuel Valls, care consideră că una dintre cauzele stagnării creşterii economiei ţării sale este supraevaluarea monedei euro, relatează agenţiile AFP şi EFE.
Economica.net - mie, 27 aug. 2014, 16:02
Premierul Franţei vrea devalorizarea monedei euro

Referindu-se la politica economică şi bugetară în zona euro, Manuel Valls a afirmat, într-un discurs susţinut în faţa reprezentanţilor patronatului francez, că nu are intenţia ‘să se sustragă de la aplicarea acesteia prin schimbarea regulilor, prin neaplicarea reformelor necesare sau arătând Germania cu degetul ori lansând invective’.

‘La fel ca şi preşedintele republicii, refuz o confruntare absurdă cu Germania şi trebuie să acordăm atenţie proiectului european’, a adăugat el într-o aluzie la atacurile repetate ale fostului ministru al economiei, Arnaud Montebourg, exclus din noul său cabinet.

Într-un interviu acordat în weekend trecut publicaţiei Le Monde, Montebourg din urmă a cerut ‘să se ridice tonul’ în faţa Germaniei, care promovează o politică de austeritate. ‘Franţa nu are de gând să se alinieze axiomelor ideologice ale dreptei germane’, a adăugat fostul ministru, ale cărui declaraţii l-au determinat pe Manuel Valls să anunţe demisia guvernului şi să constituie un alt cabinet cu un nou ministru al economiei, Emmanuel Macron, cu idei mai liberale.

Pe de altă parte, premierul Valls a pus stagnarea creşterii economice a Franţei şi pe seama supraevaluării monedei euro, care afectează competitivitatea exportatorilor francezi, şi a cerut Băncii Centrale Europene să ia noi măsuri pentru devalorizarea acesteia.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...