1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Manuel Valls le cere piloţilor de la Air France să înceteze greva

Premierul francez Manuel Valls le-a cerut miercuri piloţilor de la Air France să înceteze greva începută luni şi care a dus la pierderi de milioane de euro pentru compania aeriană franceză, relatează DPA.

17 sep, 2014 | Agerpres

''Acest conflict de muncă trebuie să se încheie. Le cer piloţilor de la Air France să oprească această dispută şi să se aşeze la masa negocierilor'', a declarat Valls pentru postul de radio France Inter. El a calificat drept regretabil că o singură categorie, piloţii, pot duce la întreruperea transportului dintr-o ţară.

Greva piloţilor vine după ce Air France a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să investească un miliard de euro în extinderea subsidiarei sale low-cost, Transavia, prezentă mai ales în Franţa şi Olanda.

Compania ar urma să angajeze încă 250 de piloţi până în 2019 şi să majoreze flota Transavia la peste 100 de avioane, a afirmat directorul general al operatorului aerian franco-olandez, Alexandre de Juniac.

Al doilea mare operator aerian european după venituri a anunţat recent că membrii consiliului său de administraţie au aprobat un plan ce prevede deschiderea de noi baze în Europa, sub brandul Transavia, pentru a recâştiga cota de piaţă pierdută în favoarea altor companii low-cost şi a rivalelor din Orientul Mijlociu.

Air France a anunţat că pierderile zilnice cauzate de greva piloţilor se ridică la 10 - 15 milioane de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO