1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

Maramureş: investiţiile în aeroportul local, continuate şi după reluarea curselor Tarom

Lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional Maramureş (AIM) vor continua şi după reluarea curselor pe rute de interne de către operatorul naţional Tarom, a declarat luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea, pentru Agerpres. 

01 oct, 2018 | Agerpres

"Cursele pe conexiunea Bucureşti - Baia Mare - Bucureşti au fost reluate la jumătatea lunii septembrie, însă noi continuăm programul de investiţi în aeroport pentru a-l moderniza corespunzător. Deocamdată, am suplimentat bugetul AIM cu 1,5 milioane lei, sumă necesară pentru cheltuielile elaborării SPF şi SF (studii de fezabilitate, prefezabilitate), construcţia unui gard de siguranţă în jurul aeroportului şi pentru achiziţia unor echipamente de deszăpezire speciale. Sunt investiţii necesare pentru a avea condiţii corespunzătoare unei prime etape a reluării zborurilor comerciale", a spus Gabriel Zetea.

Acesta a mai menţionat că în vecinătatea pistei o companie locală cu capital american specializată în producerea de componente pentru concernele aeronautice Airbus (Europa) şi Boeing (SUA) lucrează la construcţia unei baze logistice iar o companie turistică din Bucureşti a semnat recent cu AIM un parteneriat pentru deschiderea unor zboruri charter având ca destinaţie Antalya, Turcia, curse care ar putea opera în perioada iunie-septembrie 2019.

De asemenea, administraţia AIM a confirmat pentru AGERPRES că se află în discuţii avansate cu mai mulţi operatori aerieni pentru a conecta Baia Mare de mai multe destinaţii din Marea Britanie, Germania, Italia şi Franţa.

AIM a fost închis pentru trei ani, cât au durat prelungirea pistei şi construcţia altor elemente de structură necesare securităţii zborurilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO