1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Maramureş: Localnicii din Satu Nou de Jos vor deschide primul târg de animale din finanţări proprii

Localnicii din Satu Nou de Jos, membri ai Asociaţiei composesorale "Viitorul", vor deschide primul târg de animale din finanţări proprii, acesta urmând să fie amplasat la marginea localităţii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele asociaţiei, Sorin Gaje.

13 mai, 2016 | ECONOMICA.net

"Avem cele câteva zeci de hectare de teren situat în afara satului pe locul unde în urmă cu mulţi ani a funcţionat fosta păşune comunală, între timp abandonată. Atât amplasarea, accesul dar şi facilităţile publice învecinate ne încurajează şi cred fără a exagera că, viitorul târg de animale va fi important pentru toate localităţile învecinate, dar şi pentru procesatorii de carne care au şansa, direct la târg să-şi poată negocia preţul de cumpărare. Cred că în acest mod, ţăranul, micul fermier cum i se mai spune, poate vinde marfa la un preţ bun evitând diverşii intermediari ce în cazul animalelor de carne, reuşesc să cumpere cu preţuri mici pentru revinde ulterior abatoarelor la preţuri triple" a spus Sorin Gaje.

Potrivit acestuia, investiţia care se realizează prin participarea membrilor asociaţiei a fost estimată la 250.000 de euro, iar o parte din fondurile necesare au fost deja virate în contul asociaţiei.

"Dintr-o primă evaluare discutată cu experţii angrenaţi în proiect, investiţia finală care cuprinde: padocuri, locuri pentru legarea animalelor, resurse de apă şi energie electrică, spaţii de depozitare, birou de funcţionare, cabinet veterinar şi alte utilităţi, total, investiţia ar putea ajunge la 250.000 de euro. O parte din fondul de finanţare a obiectivului a fost strâns prin contribuţia membrilor asociaţiei, majoritatea mici fermieri din localitatea Satu Nou de Jos" a spus Sorin Gaje.

Târgul de animale ar putea fi deschis beneficiarilor în toamna acestui an.

Vechiul târg de animale era deschis odată pe lună şi funcţiona într-un cartier mărginaş al municipiului Baia Mare, însă municipalitatea a transformat târgul, în urma unei investiţie de 1,2 milioane de euro, într-o piaţă de en-gros.

Sursa: AGERPRES

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO