1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Investiţii

Marcel Boloş: Guvernul va investi 500 de milioane de euro pentru racordarea la rețeaua de canalizare a 200.000 de gospodării

Guvernul va aloca 500 de milioane de euro pentru racordarea la reţeaua de canalizare a unui număr de aproximativ 200.000 de gospodării din localităţile cu mai puţin de 2.000 de locuitori, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş (foto).

14 oct, 2020 | Agerpres

"A cincea măsură adoptată de Guvernul Orban este cea referitoare la sistemele alternative pentru reţeaua de canalizare. Este o măsură aşteptată mai ales de către autorităţile publice locale din mediul rural, pentru locuitorii satelor. S-au adoptat măsurile necesare, astfel încât localităţile cu un număr de sub 2.000 de locuitori să poată să aibă aceste sisteme alternative pentru reţelele de canalizare, respectiv o soluţie pe care am propus-o pentru ca să poată să beneficieze comunităţile rurale de serviciu public de racordare la reţeaua de canalizare. Bugetul aprobat este de 500 de milioane de euro, valoarea investiţiei eligibile este de 2.500 de euro pe gospodărie şi urmează să beneficieze aproximativ 200.000 de gospodării din mediul rural, pentru ceea ce înseamnă racordul la reţeaua de canalizare", a spus ministrul Fondurilor Europene într-un briefing susţinut la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

El a precizat că aceste măsuri reprezintă unul dintre demersurile pe care Guvernul Orban le-a făcut pentru infrastructura de apă şi canalizare, astfel încât un număr cât mai mare de locuitori să beneficieze de serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare, fiind de altfel şi o cerinţă impusă prin directivele UE.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO