1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

News

Marea Britanie a autorizat vaccinul împotriva Covid, premieră în lumea occidentală. Vaccinarea începe în câteva zile

Marea Britanie a devenit prima țară occidentală care a licențiat un vaccin împotriva Covid, deschizând calea imunizării în masă cu vaccinul Pfizer / BioNTech, potrivit The Guardian

02 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Vaccinul a fost autorizat pentru utilizare de urgență de către Medicine and Healthcare Products Regulatory Authority (MHRA), înainte ca SUA și Europa să ia această decizie. MHRA a primit autorizarea de a aproba vaccinul de către Guvern în baza reglementărilor speciale înainte de 1 ianuarie, când va deveni pe deplin responsabilă pentru autorizarea medicamentelor în Marea Britanie,  după Brexit.

Primele doze de vaccin vor ajunge în următoarele zile. Marea Britanie a cumpărat 40 de mii de doze de vaccin, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95% în studiile sale finale.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Sănătății și Asistenței Sociale a declarat: „Guvernul a acceptat astăzi recomandarea MHRA de a aproba vaccinul Covf-19 Pfizer / BioNTech pentru utilizare.

Urmează luni de studii clinice riguroase și o analiză aprofundată a datelor de către experți de la MHRA care au ajuns la concluzia că vaccinul și-a îndeplinit standardele stricte de siguranță, calitate și eficacitate.

Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare va publica în curând și ultimele sale sfaturi pentru grupurile prioritare care primesc vaccinul, inclusiv cei care primesc îngrijire la domiciliu, personalul din sănătate, persoanele în vârstă și persoanele extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic. Vaccinul va fi disponibil în toată Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare. ”

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO