Marea Britanie: Avioane de vânătoare au fost ridicate de la sol pentru a intercepta două bombardiere ruseşti

Marea Britanie a trimis marţi avioane de vânătoare pentru a intercepta două bombardiere ruseşti ce se apropiaseră de spaţiul aerian britanic, a anunţat Ministerul Apărării de la Londra, potrivit Reuters.
Economica.net - mar, 14 apr. 2015, 19:10
Marea Britanie: Avioane de vânătoare au fost ridicate de la sol pentru a intercepta două bombardiere ruseşti

‘Avioanele ruse sunt escortate de Royal Air Force în zona de interes a Marii Britanii’, a explicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării britanic.

Avioanele Typhoon au fost trimise de la baza aeriană Lossiemouth din Scoţia.

Numărul cazurilor de interceptare a avioanelor militare ruseşti a sporit anul trecut pe fondul creşterii tensiunilor dintre Occident şi Rusia în legătură cu criza din estul Ucrainei.

În luna ianuarie, Ministerul de Externe britanic l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Londra pentru a oferi explicaţii despre un incident similar, când bombardiere ruseşti au survolat Canalul Mânecii, forţând autorităţile britanice să modifice rutele de zbor ale avioanelor civile.

Ministerul Apărării britanic nu a oferit detalii despre locul în care s-a produs incidentul de marţi, care survine cu numai trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din Marea Britanie.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...