Marea Britanie: Cameron le cere susţinătorilor ieşirii din UE să recunoască ‘riscurile’

Premierul britanic David Cameron face apel la susţinătorii Brexit-ului să recunoască 'riscurile' ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, subiectul unor dezbateri intense care ar urma să fie tranşate prin referendumul programat pentru luna iunie, relatează AFP. 
Economica.net - Dum, 28 feb. 2016, 07:37
Marea Britanie: Cameron le cere susţinătorilor ieşirii din UE să recunoască 'riscurile'

Într-un articol de opinie apărut în ediţia de duminică a cotidianului conservator The Daily Telegraph, Cameron consideră eventuala ieşire din UE ca fiind ‘pariul secolului’.

„Când celor care duc campania în favoarea ieşirii li se cere să prezinte un proiect în afara Uniunii Europene, ei devin extrem de vagi”, afirmă premierul, adăugând că „ceea ce propun ei, în prezent, este un salt în întuneric”.

„Nu este suficient să spui că totul va merge bine, în contextul în care în joc sunt locurile de muncă şi viitorul ţării noastre”, insistă el.

„Nu am niciun dubiu că singura certitudine a unei ieşiri din UE este incertitudinea”, adaugă Cameron, precizând că există „numeroase riscuri în cazul părăsirii Europei”.

Campania în favoarea rămânerii în UE se derulează în forţă, după ce premierul britanic a obţinut concesii din partea partenerilor europeni ai Londrei.

Cameron a primit sâmbătă un sprijin unanim din partea miniştrilor de finanţe din G20, reuniţi la Shanghai, care au evidenţiat „şocul unei eventuale ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană” printre riscurile care ar afecta relansarea economică mondială.

Însă el trebuie să convingă personalităţi din propria tabără conservatoare: şase miniştri din guvern şi numeroşi deputaţi al Partidului Conservator sunt pentru un Brexit.

Boris Johnson, carismaticul primar conservator al Londrei care militează pentru Brexit, şi-a acuzat sâmbătă opozanţii că ‘exagerează riscurile’. „Marea Britanie ar putea avea un viitor măreţ, cu o economie mai dinamică şi cu o populaţie mai fericită”, a declarat el pentru cotidianul The Times.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...