Marea Britanie: Cel mai lent avans trimestrial din ultimii doi ani – PIB-ul a crescut cu 0,3%

Ritmul de creştere al economiei britanice în primele trei luni din 2015 s-a înjumătăţit, fiind cel mai lent avans trimestrial din ultimii doi ani, arată datele preliminare publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmite BBC.
Economica.net - mar, 28 apr. 2015, 12:20
Marea Britanie: Cel mai lent avans trimestrial din ultimii doi ani - PIB-ul a crescut cu 0,3%

În perioada ianuarie-martie 2015, PIB-ul a urcat cu 0,3%, faţă de 0,6% în ultimele trei luni din 2014 şi 0,7% în trimestrul trei din 2014. Creşterea de 0,5% din sectorul serviciilor a fost compensată de declinul de 1,6% în sectorul construcţiilor.

În ritm anual, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 2,4% în primul trimestru din 2015, cel mai rapid avans din rândul statelor G7 (principalele şapte state industrializate din lume), scrie Agerpres.

‘Este o veste bună că economia continuă să crească, dar am ajuns într-un moment critic. Astăzi ne-am amintit că nu trebuie să fim siguri de redresare’, a afirmat ministrul de Finanţe, George Osborne.

În 2014, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 2,8%, faţă de un avans de 2,6% estimat iniţial de ONS şi faţă de o expansiune de 1,7% în 2013. Este cel mai rapid ritm de creştere din 2006, când PIB-ul a înregistrat un avans de 3%.

Datele sunt dezamăgitoare pentru premierul David Cameron, care în timpul campaniei electorale pentru alegerile din 7 mai s-a axat pe redresarea economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...