Marea Britanie cere ajutorul UE pentru a face faţă intemperiilor

Premierul britanic David Cameron a cerut joi ajutor financiar din partea Uniunii Europene, pentru a face faţă intemperiilor cu care se confruntă Marea Britanie în ultimele săptămâni.
Economica.net - vin, 14 feb. 2014, 06:27
Marea Britanie cere ajutorul UE pentru a face faţă intemperiilor

„Încercăm să obţinem un ajutor din partea Uniunii Europene”, a declarat Cameron. „Banii pe care încercăm să-i obţinem pentru agricultorii britanici vin din bugetul Uniunii Europene”, a precizat premierul, care a promis, în ianuarie 2013, să organizeze până în 2017, dacă va fi reales, un referendum cu privire la ieşirea ţării sale din componenţa Uniunii Europene.

„Cred că alte state ar putea să ne ajute, în special, la nivel de expertiză. Este foarte util să beneficiezi de ajutorul specialiştilor olandezi în pomparea apelor şi în organizarea sistemelor de protecţie împotriva inundaţiilor”, a adăugat Cameron.

Premierul britanic, care a luat sub control propriu situaţia din ţară, în timp de locuitorii acuză Guvernul său de inacţiune, a prezidat, joi dimineaţa, o nouă reuniune cu privire la intemperiile care afectează Marea Britanie.

Peste 56.000 de locuinţe din Marea Britanie rămâneau joi fară electricitate.

Regiunile cele mai afectate sunt cele unde au avut loc inundaţii de amploare – Berkshire, Surrey şi Somerset.

Din cauza rafalelor de vânt puternice, care atingeau viteza de 160 de kilometri pe oră, o persoană a murit electrocutată, iar transporturile au fost perturbate, deoarece numeroase rute feroviare şi şosele au fost închise.

Potrivit postului de televiziune Sky News, daunele materiale provocate de intemperii ar putea depăşi un miliard de lire sterline (aproximativ 1,2 miliarde de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...