Marea Britanie: Conservatorii sunt creditaţi cu 325 de mandate parlamentare – estimare BBC

Conservatorii britanici sunt creditaţi cu 325 din cele 650 de mandate parlamentare în urma alegerilor legislative desfăşurate joi în Marea Britanie, potrivit celei mai recente estimări a BBC difuzate vineri la ora locală 06.00 (05.00 GMT), informează Reuters şi AFP.
Economica.net - vin, 08 mai 2015, 06:44
Marea Britanie: Conservatorii sunt creditaţi cu 325 de mandate parlamentare - estimare BBC

Aceeaşi estimare atribuie 232 de mandate Partidului Laburist şi 56 Partidului Naţional Scoţian (SNP), scrie Agerpres.

Dacă aceste proiecţii realizate în două treimi din circumscripţii vor fi confirmate de rezultatele definitive ale scrutinului, atunci liderul conservator David Cameron ar putea forma noul guvern fără a avea nevoie de parteneri de coaliţie, notează AFP.

David Cameron declară că va fi premierul tuturor britanicilor

Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, prim-ministru în exerciţiu, a declarat vineri dimineaţă că va fi premierul tuturor britanicilor, după ce sondajele la ieşirea de la urne au indicat o victorie clară a conservatorilor în faţa laburiştilor în alegerile parlamentare desfăşurate joi în Marea Britanie, potrivit Reuters.

La scurt timp după câştigarea mandatului său de parlamentar în circumscripţia Oxfordshire, Cameron a adăugat că noaptea de joi spre vineri a fost una ”foarte solidă” pentru Partidul Conservator, dar a precizat că este prematur de spus ce fel de rezultate vor avea aceste alegeri.

Potrivit sondajelor de opinie realizate joi seara la ieşirea de la urne, conservatorii britanici au câştigat majoritatea absolută în alegerile legislative, cu 316 locuri în parlament faţă de cele 239 câştigate de laburişti, în timp ce naţionaliştii din Partidul Naţionalist Scoţian (SNP) au obţinut 58 din cele 59 de locuri rezervate Scoţiei.

Dacă aceste estimări vor fi confirmate de rezultatele finale oficiale ale scrutinului, rezultatul obţinut de Partidul Laburist britanic la aceste alegeri va fi cel mai prost din ultimele trei decenii, adaugă Reuters.

Te-ar mai putea interesa și
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, duminică după-amiaza, se circulă în condiţii de aglomeraţie, în coloană, la intrarea în municipiul Bucureşti, de pe autostrada A1,......
Valoarea de piață a criptomonedelor a depășit 2.000 de miliarde de dolari
Valoarea de piață a criptomonedelor a depășit 2.000 de miliarde de dolari
Valoarea de piață a tuturor criptomonedelor a depășit 2.000 de miliarde de dolari la 15 aprilie, potrivit CoinMarketCap. ...
Anca Dragu: Guvernul condus de Năstase – cel mai performant din punct de vedere al continuităţii
Anca Dragu: Guvernul condus de Năstase – cel mai performant din punct de vedere al continuităţii
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că Guvernul condus de Adrian Năstase a fost cel mai "performant" executiv ...
O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge luni în România
O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge luni în România
O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge luni în România, anunţă Comitetul naţional de coordonare a activităţilor ...