Marea Britanie nu se retrage din NATO după Brexit – oficial englez

Decizia britanicilor în cadrul referendumului din 23 iunie de a susţine ieşirea Marii Britanii din UE nu schimbă angajamentul ţării de a rămâne un partener puternic în NATO, a declarat ministrul de stat britanic pentru Achiziţii de Apărare, Philip Dunne, relatează Reuters.
Economica.net - vin, 08 iul. 2016, 12:30
Marea Britanie nu se retrage din NATO după Brexit - oficial englez

‘Marea Britanie nu se retrage în carapace’, a declarat ministrul britanic la Royal International Air Tattoo, cel mai mare show militar aviatic din lume.

Marea Britanie rămâne cel mai mare partener internaţional în cadrul programului Lockheed Martin Corp pentru avioane de luptă F-35, aproape 15% din fiecare avion fiind produs de firme în Marea Britanie, a menţionat Dunne. ‘Nu vedem nici un motiv pentru care aceasta să nu continue în viitor’, a adăugat el.

El a apreciat că este prematur să se anticipeze impactul votului asupra acordurilor comerciale ale ţării, exprimându-şi încrederea că ţara va continua să aibă cel mai puternic lanţ de furnizare în domeniul apărării şi securităţii în Europa.

Marea Britanie a anunţat că va desfăşura 500 de militari în Estonia şi 150 în Polonia în cadrul eforturilor NATO de a combate ameninţarea agresiunii ruse.

Ministrul apărării Michael Fallon, care va participa la summitul NATO de la Varşovia, a aprobat un pachet de sprijin pentru ‘aliaţi din estul Europei în contextul în care aceştia se confruntă cu ameninţări, precum o agresiune din partea Rusiei’, a potrivit Ministerului Apărării.

În Estonia, trupele vor ‘oferi asigurare’ şi vor fi pregătite să ‘reacţioneze imediat la orice criză sau incident’, în timp ce alte mii de militari britanici vor fi în standby în contextul în care Marea Britanie conduce forţa de reacţie rapidă ‘vârf de lance’ a NATO, a menţionat sursa citată

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 53% în ritm anual, în august
Preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 53% în ritm anual, în august
Preţurile producţiei industriale (piaţă internă şi piaţă externă) s-au majorat cu 53% în august 2022, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele publicate, marţi, de......
Liniile show-car-ului Renault 4, dezvăluite înainte de expoziția auto de la Paris
Liniile show-car-ului Renault 4, dezvăluite înainte de expoziția auto de la Paris
Oficialii francezi au prezentat astăzi o primă imagine cu show-car-ul Renault 4 confirmând prezența acestuia la Salonul ...
Președintele Serbiei, reacție în scandalul NIS Petrol. Patru persoane au fost reținute, acuzate că au transmis date secrete privind fondul de resurse din România firmei-mamă din Serbia
Președintele Serbiei, reacție în scandalul NIS Petrol. Patru persoane au fost reținute, acuzate că au transmis date ...
Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a comentat scandalul în care este implicată compania sârbă NIS în România, ...
Succesul financiar al Ferrari atrage Maserati în hora creșterii prețurilor
Succesul financiar al Ferrari atrage Maserati în hora creșterii prețurilor
Noul GranTurismo al mărcii Maserati va avea un preț majorat cu circa 50.000 de euro față de prima generație, ducând ...