1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Marea Britanie nu va iniţia procesul ieşirii din UE până când ministerul dedicat Brexitului nu va fi complet operaţional

Marea Britanie nu va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanşează formal procesul negocierilor privind condiţiile ieşirii din Uniunea Europeană, până când nou înfiinţatul minister dedicat problematicii Brexit nu va dispune de întreg personalul necesar, a declarat marţi în faţa unei comisii parlamentare ministrul care conduce această instituţie, David Davis, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

13 sep, 2016 | Agerpres

'Personalul departamentului (pentru Brexit) s-a dublat într-o lună. Cred că se va dubla din nou şi cam de atunci vom examina această informaţie', a răspuns Davis la o întrebare despre orizontul de timp când ministerul său va începe evaluarea datelor şi a analizelor privind Brexitul elaborate de alte structuri ale guvernului britanic.

'Este un proces semnificativ. Se desfăşoară o activitate foarte intensă. Aproape fiecare departament al statului este implicat, evident că fiecare va contribui considerabil cu analize', a explicat ministrul însărcinat cu organizarea Brexitului.

Pe de altă parte, el a precizat că o parte a legislaţiei privind ieşirea din UE ar putea fi supusă aprobării legislativului de la Londra. Un punct care este însă sensibil, având în vedere că majoritatea parlamentarilor britanici s-au arătat favorabili rămânerii Marii Britanii în UE.

După ce la referendumul desfăşurat în Marea Britanie în iunie 51,9% dintre cei prezenţi la urne au votat pentru Brexit (ieşirea din UE), responsabilii comunitari au cerut Londrei să înceapă cât mai repede procesul retragerii din blocul comunitar. Însă premierul Theresa May a declarat de mai multe ori că nu va iniţia acest proces până la sfârşitul anului în curs.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO