1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Marea Britanie: Peste 150 de protestatari anti-lockdown au fost arestaţi la Londra

Poliţia britanică a anunţat că a arestat peste 150 de persoane la protestul împotriva lockdown-ului care a avut loc sâmbătă, transmite DPA, în timp ce Reuters relatează că ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a atras atenţia duminică asupra riscului unui al treilea val de infectări cu coronavirus dacă nu va exista o abordare corespunzătoare privind restricţiile în următoarele săptămâni, scrie Agerpres. 

29 noi, 2020 | Agerpres

Arestările au fost făcute pentru că protestatarii fie nu au respectat reglementările sanitare introduse pentru a preveni răspândirea coronavirusului, fie au atacat forţele de ordine, conform poliţiei.

Conform regulilor actuale, locuitorii din Anglia nu pot să iasă din casă decât pentru a merge la muncă şi la cumpărături şi pentru a avea grijă de rude.

Demonstraţiile nu se numără printre excepţiile permise. Participanţii la protest au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, majoritatea fără a respecta regulile de distanţare socială sau fără a purta măşti.

Mulţi aveau pancarte şi bannere pe care se putea citi 'Nu ne mai controlaţi' şi 'Fără lockdown', scrie Agerpres. 

Duminică, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a atras atenţia asupra riscului unui al treilea val de infectări cu coronavirus dacă nu va exista o abordare corespunzătoare privind restricţiile în următoarea săptămâni.

"Există acest risc dacă nu găsim un echilibru", a spus el la BBC ca răspuns la o întrebare despre un posibil al treilea val de cazuri în ianuarie şi februarie.

El a mai declarat că guvernul face tot posibilul pentru a evita un nou lockdown naţional.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO