Marea Britanie propune cele mai dure reglementări privind limitarea bonusurilor acordate bancherilor

Bancherii de top din Marea Britanie ar putea rămâne un deceniu fără bonusuri, în cazul în care se descoperă că nu au administrat corespunzător afacerile, noile reglementări fiind cele mai dure măsuri din lume pentru limitarea bonusurilor, transmite Reuters, scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 23 iun. 2015, 19:08
Marea Britanie propune cele mai dure reglementări privind limitarea bonusurilor acordate bancherilor

Criticii susţin că planurile autorităţilor vor forţa băncile care îşi desfăşoară activitatea în Regatul Unit să plătească în plus pentru a atrage bancheri de top de peste hotare.

Preşedinţii şi directorii generali ar putea rămâne fără bonusuri pentru o perioadă de până la zece ani, dacă se descoperă că nu au administrat corespunzător afacerile, a anunţat, marţi, Autoritatea de Reglementare a Pieţelor Financiare din Marea Britanie (FCA).

Alţi directori importanţi ar putea rămâne fără bonusuri timp de şapte ani, iar cei cu funcţii mai puţin importante – până la cinci ani. Nicholas Stretch, de la cabinetul de avocatură CMS, avertizează că va fi foarte dificilă implementarea acestor reglementări. Până când se finalizează investigaţiile, bancherii vizaţi ar putea părăsi Marea Britanie pentru alte centre financiare.

‘Aşa cum a promis Guvernul, Marea Britanie are acum cele mai dure reglementări din lume privind plata bancherilor. Cea mai mare temere a băncilor cu sediul în Regatul Unit o reprezintă acum reglementările diferite faţă de restul Uniunii Europene, care se adaugă diferenţelor dintre UE şi restul lumii’, a declarat Jon Terry, expert la compania de consultanţă PwC.

Acesta susţine că băncile britanice vor trebui să plătească suplimentar pentru a atrage bancheri de top din afara ţării.
Actualele reglementări din UE prevăd că 40 – 60% din bonus trebuie plătit eşalonat în termen de 3-5 ani, cu posibilitatea ca bancherii să poată fi obligaţi să dea banii înapoi, dacă sunt descoperite ulterior nereguli.

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară din Marea Britanie (FCA), Martin Wheatley, a avertizat recent că băncile vor găsi metode de a evita plafonarea bonusurilor, în condiţiile în care autorităţile de la Londra sunt îngrijorate că noile reglementări afectează competitivitatea industriei financiare a ţării.

Câştigurile mari din sectorul financiar, plătite deseori sub forma bonusurilor variabile, reprezintă un subiect exploziv în Europa, spunându-se despre acestea că încurajează asumarea de riscuri mari pe termen scurt şi, de asemenea, că sunt disproporţionat de mari în contextul actual de austeritate.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...