Marea Britanie rămâne principala destinaţie pentru imigranţii din UE

Marea Britanie a rămas cel mai mare magnet pentru imigranţii din UE, chiar şi după ce alte ţări şi-au deschis porţile pentru lucrătorii din Europa de Est, potrivit celor mai recente cifre oficiale, date publicităţii marţi şi preluate de către Daily Mail.
Economica.net - mie, 19 feb. 2014, 13:17
Marea Britanie rămâne principala destinaţie pentru imigranţii din UE

Marea Britanie a continuat să atragă mai mulţi imigranţi decât orice altă ţară în 2011, atunci când cetăţenii din Polonia şi din alte state din Europa de Est şi-au câştigat în cele din urmă dreptul de a lucra în Germania şi în alte ţări bogate din UE.

Potrivit Eurostat, Marea Britanie a acceptat 566.000 de imigranţi, comparativ cu cei 489.400 care au ajuns în Germania.

De asemenea, numărul imigranţilor care au ajuns în Marea Britanie este dublu faţă de cel al imigranţilor care au ales Franţa, unde datele oficiale evocă doar 267.400 de persoane.

Cifrele acoperă primul an complet de guvernare a coaliţiei aflată în prezent la putere la Londra, care a promis să reducă migraţia netă la nivelurile din anii ’90.

Migraţia netă, aminteşte Daily Mail, este creşterea sau scăderea populaţiei după ce atât imigraţia, cât şi emigraţia au fost luate în calcul.

Pentru a-şi respecta promisiunea, guvernul ar trebui să reducă la jumătate cele mai recente rate publicate privind migraţia netă pentru intervalul iunie 2012-iunie 2013, care indică o creştere de 182.000 de persoane.

Imigraţia în Marea Britanie a atins un record după 2004, atunci când Polonia şi alte şapte ţări din Europa de Est au aderat la UE, aminteşte Daily Mail.

Imigranţii din aceste ţări au primit imediat dreptul de de a lucra în Marea Britanie, fără restricţii, de la guvernul condus la acel moment de premierul Tony Blair – politică adoptată de doar alte două state europene, Irlanda şi Suedia.

Pe de altă parte, Germania şi alte state au urmat regulile Bruxellesului şi şi-au deschis pieţa muncii pentru cetăţenii din ţările est-europene la şapte ani după ce acestea au aderat la UE.

Cu toate acestea, potrivit Eurostat, deşi polonezii şi alţi lucrători din Europa de Est au venit în număr mare în Germania, numărul total al imigranţilor din această ţară a rămas sub cel din Marea Britanie.

‘Marea Britanie a raportat cel mai mare număr de imigranţi în 2011, urmată de Germania, Spania, şi Italia. Aceste patru state membre au primit împreună 60,3% din imigranţii din statele UE ‘, a indicat raportul Eurostat.

Imigraţia în Germania a crescut de la 346.200 de persoane în 2009 la aproape jumătate de milion doi ani mai târziu.

Potrivit ultimelor cifre britanice, 503.000 de imigranţi au sosit în Marea Britanie în intervalul iunie 2012-iunie 2013.

Eurostat a indicat, de asemenea, că Marea Britanie a oferit cetăţenia unui număr de 177.600 de imigranţi în 2011 – mai mult decât orice alt stat UE.

Începând cu anul 2007, Marea Britanie a fost, totodată, destinaţia lucrătorilor dornici să scape de crizele economice din Spania, Grecia, Portugalia şi Italia. Cu toate acestea, Spania atrage încă un număr mare de imigranţi din America de Sud, vorbitori de limbă spaniolă.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...