1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Marea Britanie se teme de imigranții greci

Ministerul britanic de Interne a început să facă planuri pentru un posibil aflux de imigranţi din Grecia şi alte ţări europene în cazul prăbuşirii euro.

26 mai, 2012 | Mediafax

Ministerul britanic de Interne a început să facă planuri pentru un posibil aflux de imigranţi din Grecia şi alte ţări europene în cazul prăbuşirii euro, a dezvăluit sâmbătă ministrul Theresa May, relatează Sky News citat de Mediafax.

În cazul în care Grecia va părăsi zona euro şi va intra în faliment, milioane de persoane şi-ar putea pierde locurile de muncă şi ar putea căuta de lucru în străinătate, generând temeri de contaminare a altor ţări slabe din zona euro. Marea Britanie, ca ţară care nu este membră a zonei euro, ar putea fi văzută ca o alternativă atractivă.

Theresa May a declarat pentru Daily Telegraph că Guvernul se pregătește să se confrunte cu mișcări importante de persoane în cazul unei prăbuşiri a monedei unice, dar fără a preciza tipul de răspuns pe care îl ia în considerare.

Ea a declarat că pentru moment nu există dovezi privind o creştere a imigraţiei, adăugând că este "dificil de spus cum va evolua această situaţie în următoarele săptămâni".

În plus, directorul FMI Christine Lagarde a anunţat că instituţia financiară nu are planuri de ameliorare a măsurilor de austeritate care afectează Grecia. "Mă gândesc mai mult la copiii dintr-o şcoală din Niger care primesc educaţie două ore pe zi", a afirmat ea. "Mă gândesc la ei tot timpul. Pentru că eu cred că ei au mai multă nevoie de ajutor decât persoanele din Atena", a continuat Lagarde.

Comentariile directorului FMI vor inflama şi mai mult resentimentele grecilor faţă de organizaţia monetară, în timp ce structurile sociale continuă să se deterioreze în Grecia. Corespondentul Sky News la Atena susţine că farmaciile se tem că vor rămâne fără medicamente după îngheţarea fondurilor guvernamentale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO