1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Extern

Marea Britanie: SNP ar putea obţine majoritatea mandatelor în Scoţia, la alegerile din 2015 - sondaj

Partidul Naţional Scoţian (SNP) ar putea obţine majoritatea circumscripţiilor din Scoţia la alegerile generale ce vor avea loc în mai 2015 în Marea Britanie, în timp ce Partidul Laburist ar suferi o mare înfrângere în Scoţia, indică un sondaj publicat sâmbătă de cotidianul The Guardian, citat de AFP.

27 dec, 2014 | Agerpres

SNP, condus de Nicola Sturgeon, ar câştiga 43 % din voturi la alegerile din 7 mai 2015, faţă de 20 % în 2010, în timp ce Partidul Laburist ar obţine 26 %, faţă de 42 % în urmă cu cinci ani, potrivit sondajului ICM, realizat online pe un eşantion de 1.004 scoţieni cu vârste de peste 18 ani, scrie Agerpres.

Un astfel de scor i-ar permite SNP, care n-a reuşit să obţină independenţa Scoţiei la referendumul privind autodeterminarea din septembrie a.c., să câştige 45 de circumscripţii scoţiene. În prezent, SNP deţine 6 din cele 59 de mandate scoţiene de deputaţi în parlamentul britanic, care are în total 650 de locuri.

În schimb, Partidul Laburist ar obţine doar 10 mandate, faţă de 41, cât deţine în prezent în Scoţia, regiune ce în mod tradiţional este unul din bastioanele sale.

Potrivit The Guardian, un astfel de rezultat ar ameninţa şansele lui Ed Miliband, liderul Partidului Laburist, de a câştiga alegerile din mai 2015 şi de a-i aduce pe laburişti la putere.

La jumătatea lunii decembrie, Partidul Laburist scoţian şi-a ales un nou şef, pe deputatul Jim Murphy, la o lună şi jumătate după demisia lui Johann Lamont, care acuza conducerea partidului de la Londra c-a blocat încercările sale de reformă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO