Marea Britanie: Şomajul, la cel mai redus nivel din ultimii trei ani

Rata şomajului în Marea Britanie a scăzut la 7,6%, în trimestrul trei din 2013, cel mai redus nivel din ultimii trei ani, de la 7,7% în perioada iunie-august 2013, a anunţat, miercuri, Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmit Bloomberg şi BBC.
Economica.net - mie, 13 nov. 2013, 12:37
Marea Britanie: Şomajul, la cel mai redus nivel din ultimii trei ani

În zona euro rata şomajului în septembrie a atins un nivel record, de 12,2%, în timp ce în SUA luna trecută rata şomajului a urcat la 7,3%.

În Marea Britanie numărul şomerilor a scăzut în perioada iulie-septembrie cu 48.000, ajungând la 2,47 milioane. Numărul persoanelor care au solicitat indemnizaţie de şomaj a scăzut în octombrie cu 41.700, la 1,31 milioane. ONS a revizuit datele din septembrie, anunţând că numărul persoanelor care au solicitat indemnizaţie de şomaj a scăzut în septembrie cu 44.700, cel mai semnificativ declin din 1997.

În august, Banca Angliei a anunţat că intenţionează să menţină dobânda de referinţă la nivelul minim record de 0,5%, până când rata şomajului va scădea sub 7%, fiind pentru prima dată când politica monetară este legată de situaţia de pe piaţa forţei de muncă. BoE estimează că, în următoarele luni, rata şomajului va scădea lent de la actualul nivel de 7,6%, urmând să ajungă la 7,1% în trimestrul trei din 2016.

De asemenea, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a raportat că numărul angajaţilor a crescut cu 177.000 în trimestrul trei din 2013.

Ritmul de creştere a economiei Marii Britanii s-a accelerat în trimestrul trei din 2013, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, a anunţat luna trecută Oficiul Naţional de Statistică.

În perioada iulie-septembrie 2013, PIB-ul Marii Britanii a înregistrat o creştere de 0,8%, mai rapidă decât cea din trimestrul doi, de 0,7%, şi din primele trei luni ale anului – 0,3%.

În ritm anual, economia britanică a crescut cu 1,5% în trimestrul trei din 2013, în linie cu estimările analiştilor.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...