Marea Britanie trebuie să vaccineze două milioane de persoane pe săptămână ca să evite un al treilea val, susţine un studiu

Marea Britanie trebuie să vaccineze două milioane de persoane pe săptămână pentru a evita un al treilea val al pandemiei, este concluzia unui studiu realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), informează Reuters.
Economica.net - mar, 29 dec. 2020, 11:13
Marea Britanie trebuie să vaccineze două milioane de persoane pe săptămână ca să evite un al treilea val, susţine un studiu

Marea Britanie a înregistrat peste 71.000 de decese cauzate de coronavirus şi peste 2,3 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 până luni seară, potrivit unui bilanţ realizat de Reuters.

”Cel mai riguros scenariu de intervenţie, cu restricţii de nivelul 4 pe tot teritoriul Angliei, şcolile închise în luna ianuarie şi două milioane de persoane vaccinate pe săptămână, este singurul scenariu care credem că va reduce presiunea asupra secţiilor de terapie intensivă sub nivelurile înregistrate în timpul primului val”, precizează studiul.

”În absenţa unei campanii substanţiale de vaccinare, cazurile, spitalizările, internările la terapie intensivă şi decesele din 2021 le-ar putea depăşi pe cele din 2020”, se mai spune în cercetare.

Un număr accelerat de două milioane de vaccinări pe săptămână ”este preconizat să aibă un impact mult mai substanţial”, se mai precizează în studiu. Cercetarea nu a fost încă evaluată de o comisie de experţi independenţi (peer-reviewed).

Prim-ministrul Boris Johnson şi consilierii săi ştiinţifici au spus că o nouă tulpină a coronavirusului, care ar putea fi până la 70% mai transmisibilă, se transmite cu rapiditate în Marea Britanie, deşi nu se crede că ar avea o rată de mortalitate mai ridicată sau că ar produce forme mai grave ale infecţiei.

În urma descoperirii acestei noi tulpini, au fost instituite restricţii mai aspre vizând socializarea în Londra şi sud-estul Angliei, în timp ce planurile de a relaxa restricţiile pe perioada Crăciunului pe teritoriul ţării au fost reduse semnificativ sau pur şi simplu anulate.

Potrivit relatărilor din presă pe perioada weekendului, Marea Britanie va întrebuinţa, din 4 ianaurie, vaccinul împotriva COVID-19 produs de Oxford-AstraZeneca, care urmează să fie avizat de autoritatea de reglementare medicală în zilele următoare.

La începutul acestei luni, Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a demarat campanie de imunizare cu vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech.

Guvernul britanic a precizat joi că 600.000 de persoane din Regatul Unit au primit prima doză a vaccinului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech de la debutul imunizărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, prognozând stagnarea producţiei de vehicule, ceea ce va afecta marja de......
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...