1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Marea Britanie va părăsi UE cu sau fără acord pe 31 octombrie, susţine Boris Johnson

Boris Johnson, favorit să o înlocuiască pe Theresa May în funcţia de premier al Marii Britanii, a promis luni că Marea Britanie va părăsi UE cu sau fără acord pe 31 octombrie, lansându-şi astfel, printr-un videoclip, candidatura pentru conducerea Partidului Conservator, conform Reuters, potrivit News.ro.

03 iun, 2019 | News.ro

Premierul britanic Theresa May va demisiona vineri după ce nu a reuşit să ajungă la un acord privind ieşirea din UE care să fie aprobat de parlamentul britanic. Ea lasă în urmă o naţiune divizată şi un parlament la fel de împărţit cu privire la modul în care ar trebui ca Regatul Unit să părăsească blocul european.

Johnson, fost ministru de Externe care a demisionat ca protest faţă de gestionarea Brexitului de către May, este favoritul caselor de pariuri pentru a câştiga cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi drept urmare funcţia de premier.

"Dacă voi câştiga, vom ieşi, cu acord sau fără, pe 31 octombrie", a afirmat Johnson în videoclipul postat pe Twitter.

Lansarea campaniei a coincis cu vizita în Marea Britanie a preşedintelui american Donald Trump, cel care şi-a arătat susţinerea faţă de Johnson despre care a afirmat că "ar face o treabă foarte bună" ca premier, potrivit News.ro.

Candidaţii la funcţia de lider al Partidului Conservator s-au concentrat până acum pe a-şi prezenta abordarea faţă de o ieşire din UE fără acord, existând astfel o linie trasă între cei care susţin ieşirea chiar şi fără un acord şi cei care consideră că ar fi mult prea periculos din punct de vedere economic.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO