1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Marea Britanie va permite începând din septembrie accesul firmelor financiare din Uniunea Europeană pe piața locală

Londra va redeschide temporar în septembrie regimul de acces pe piaţa britanică pentru firmele financiare din Uniunea Europeană, pentru a ajuta companiile în perioada separării Regatului Unit de blocul comunitar, a anunţat miercuri Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), transmite Reuters, citată de Agerpres.

01 iul, 2020 | Agerpres

Regatul Unit, care a părăsit UE la 31 ianuarie, continuă să aplice regulile europene până la 31 decembrie. Ţara are "un regim de permise temporare" (TPR) prin care permite firmelor cu sediul în UE să continue să se ocupe de clienţii din Marea Britanie o perioadă limitată, pentru a avea timp să obţină autorizaţii conform reglementărilor britanice.

TPR a fost închis pentru noi cereri, dar de atunci autorităţile de la Londra au specificat clar că nu vor solicita o extindere a perioadei de tranziţie.

"Peste 1.000 de firme şi peste 600 de administratori de fonduri ne-au notificat deja şi vom redeschide temporar regimul de acces pe piaţa britanică în 30 septembrie. Pe scurt, mesajul meu către voi este că noi toţi avem nevoie să continuăm să pregătim o gamă extinsă de scenarii, să fim pregătiţi pentru finalul anului", a afirmat Nausicaa Delfas, director de operaţiuni internaţionale la FCA.

Până la termenul limită din 30 iunie, Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu au reuşit să finalizeze evaluările pentru "echivalenţa" reglementărilor reciproce, pentru a permite acces selectat la pieţele lor financiare respective, reprezentanţii Londrei şi Bruxelles-ului acuzându-se reciproc pentru eşec.

Permiterea accesului bazat pe echivalenţă reprezintă cel mai bun mod pentru evitarea conflictelor în privinţa derivatelor şi a tranzacţionării acţiunilor după 31 decembrie, a explicat Delfas.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO