Marea familie de la ASF: 53 de angajaţi erau rude, 13 au plecat

Un număr de 53 de angajaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/, din totalul de 609, erau rude de gradul I sau II, iar 13 au părăsit instituţia, inclusiv 3 - 4 cupluri, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.
Economica.net - mar, 02 sept. 2014, 13:22
Marea familie de la ASF: 53 de angajaţi erau rude, 13 au plecat

‘Cel puţin din evidenţele Direcţiei de Resurse Umane, în ASF, rude de gradul I şi II, inclusiv mătuşi şi nepoţi bănuiţi, sunt 53 (…) Au ieşit din ASF 13, inclusiv trei sau patru cupluri’, a afirmat Negriţoiu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

El a spus că numărul rudelor din ASF se ‘subţiază’ continuu, inclusiv prin aplicarea Codului de conduită al instituţiei, care prevede că nu pot fi angajate rude. De asemenea, Codul prevede obligativitatea declaraţiilor de rudenie, până la sfârşitul lunii octombrie, inclusiv cu membri ai Parlamentului, care supraveghează ASF.

Numărul angajaţilor ASF va ajunge în ianuarie 2015 la 495 (inclusiv 28 de angajaţi ai Fondului de Garantare a Asiguraţilor), faţă de 609 iniţial, în urma unui proces complex de restructurare şi transformare instituţională.

ASF a desfiinţat poziţiile de directori adjuncţi şi şefi de departamente, iar atribuţiile directorilor şi şefilor de serviciu au fost extinse.

Numărul direcţiilor a fost redus cu 48%, de la 25 la 13, numărul serviciilor a fost diminuat tot cu 48%, de la 102 la 53, au fost desfiinţate şase posturi de şefi departamente şi 24 de directori adjuncţi, numărul consilierilor a scăzut de la 33 la 10 (cu 70%). În total, numărul poziţiilor de conducere a scăzut de la 161 la 70.

Un număr de 91 de angajaţi ai ASF vor părăsi instituţia prin programul de plecări voluntare şi vor primi ca şi compensaţii o sumă netă totală de 9,26 milioane lei (peste 23.000 de euro, în medie, pe angajat), la care se adaugă şapte salariaţi din FGA.

Întrebat de jurnalişti, Negriţoiu a precizat că Daniel Dăianu şi Marian Sârbu nu s-au înscris în programul de plecări voluntare.

Şeful ASF a precizat că salariul minim în instituţie a fost de 2.000 lei lunar, conform contractului colectiv de muncă valabil până la 1 august.

Pentru membrii Consiliului ASF, cheltuielile salariale şi cu alte drepturi de natură salarială au fost reduse în 2014 cu 77% faţă de anul 2013, de la 20,749 milioane lei la 4,779 milioane lei.

‘De la 1 iunie, banda de salarizare a membrilor Consiliului ASF variază între 30.000 şi 35.000 de lei. De la 1 septembrie, un director general are un salariu cuprins între 25.000 şi 30.000 de lei, un director are între 15.000 şi 20.000 lei şi un şef serviciu – între 10.000 şi 15.000 de lei’, a mai spus Negriţoiu.

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...