Marfin Bank: activitatea se desfăşoară normal, continuăm să oferim servicii cu valoare adăugată

Oficialii Marfin Bank România, filiala băncii cipriote Popular Bank of Cyprus (Laiki), spun că activitatea băncii se desfăşoară normal în această perioadă, la o zi după ce altă bancă cu capital cipriot şi-a suspendat temporar activitatea în România.
Mihai Banita - mar, 02 apr. 2013, 10:23
Marfin Bank: activitatea se desfăşoară normal, continuăm să oferim servicii cu valoare adăugată

Guvernul de la Larnaca şi Troika UE/FMI/BCE au decis, în urmă cu mai bine de o săptămână, să închidă Popular Bank of Cyprus şi să transfere activele acesteia şi depozitele garantate la Bank of Cyprus.

În timp ce pentru unităţile din Grecia a fost găsită soluţia preluării acestora de către Piraeus Bank, pentru filiala din România nu a fost anunţată nicio decizie până acum.

Filiala din România a Laiki funcţionează sub reglementarea Băncii Naţionale a României, fiind o bancă înregistrată în România.

„Marfin Bank România este o bancă românească ce operează pe piaţa locală supunându-se legislaţiei ţării, precum şi normelor Băncii Naţionale a României, pe care le indeplineşte în totalitate”, a declarat Doros Ktorides, director executiv al Marfin Bank România, la solicitarea ECONOMICA.NET.

De cealaltă parte, Bank of Cyprus România este subsidiară a grupului cu acelaşi nume din Cipru. Ieri, Banca Centrală a Ciprului a decis să suspende pentru o săptămână activitatea băncii din România în vederea căutării unui cumpărător. Deponenţii Bank of Cyprus nu îşi mai pot accesa depozitele în această perioadă, şi au voie doar să retragă bani din contul curent prin bancomate.

Cei de la Marfin Bank spun că situaţia din Cipru şi cea a Bank of Cyprus nu afectează activitatea băncii din România şi că aceasta continuă să se desfăşoare în condiţii normale de lucru.

„Aceasta (Marfin Bank, n.r.) nu este afectată de măsurile adoptate de către Guvernul din Cipru şi Eurogroup. Marfin Bank România este complet operaţională, desfăşurându-şi activitatea în mod normal şi continuând să ofere clienţilor aceleaşi produse şi servicii bancare, cu valoare adăugată”, adaugă Doros Ktorides.

Depozitele Marfin Bank sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) din România, în timp ce cele ale Bank of Cyprus sunt garantate în Grecia, în limita a 100.000 de euro.

Disponibilul de lichiditate al FGDB este suficient pentru a acoperi deponenţii unei bănci mici, în situaţia în care aceasta nu mai reuşeşte să-şi onoreze obligaţiile faţă de clienţi.

Marfin Bank are 31 de sucursale în România, active de 630 de milioane de euro (dintre care credite acordate de 378 de milioane de euro) şi depozite de 178 de milioane de euro – situaţie la nivelul trimestrului 3 din 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Lugoj – Deva: Două benzinarii Mol au fost deschise în zona localității Făget
Autostrada Lugoj – Deva: Două benzinarii Mol au fost deschise în zona localității Făget
Strategia CNAIR pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua de autostrăzi și drumuri expres continuă prin deschiderea a două spații de servicii pe A1,......
România în Schengen – Sunt motive politice în respingerea României şi a Bulgariei, spune vicepreşedintele CE pentru promovarea modului de viaţă european
România în Schengen – Sunt motive politice în respingerea României şi a Bulgariei, spune vicepreşedintele CE ...
''Puţinele îndoieli''' care rămân în privinţa intrării României şi Bulgariei în zona Schengen, din partea Austriei ...
Prosumatorii ar putea beneficia de compensarea cantitativă pentru punctele de consum de la toate proprietăţile lor – proiect PNL
Prosumatorii ar putea beneficia de compensarea cantitativă pentru punctele de consum de la toate proprietăţile lor – ...
Prosumatorii cu instalaţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile ar putea beneficia de compensarea cantitativă ...
Jianu, CNIPMMR: Discuţiile pe salariul minim trebuie să continue. Obiectivul e ca mai mulţi bani să rămână la angajaţi
Jianu, CNIPMMR: Discuţiile pe salariul minim trebuie să continue. Obiectivul e ca mai mulţi bani să rămână la angajaţi
Discuţiile privind salariul minim pe economie trebuie să continue, iar noi am cerut suplimentar ca 250 de lei să fie neimpozabili ...