1EUR = 4.8359 RON

Finanţe şi bănci

Marfin Bank: activitatea se desfăşoară normal, continuăm să oferim servicii cu valoare adăugată

Oficialii Marfin Bank România, filiala băncii cipriote Popular Bank of Cyprus (Laiki), spun că activitatea băncii se desfăşoară normal în această perioadă, la o zi după ce altă bancă cu capital cipriot şi-a suspendat temporar activitatea în România.

02 apr, 2013 | | ECONOMICA.net

Guvernul de la Larnaca şi Troika UE/FMI/BCE au decis, în urmă cu mai bine de o săptămână, să închidă Popular Bank of Cyprus şi să transfere activele acesteia şi depozitele garantate la Bank of Cyprus.

În timp ce pentru unităţile din Grecia a fost găsită soluţia preluării acestora de către Piraeus Bank, pentru filiala din România nu a fost anunţată nicio decizie până acum.

Filiala din România a Laiki funcţionează sub reglementarea Băncii Naţionale a României, fiind o bancă înregistrată în România.

"Marfin Bank România este o bancă românească ce operează pe piaţa locală supunându-se legislaţiei ţării, precum şi normelor Băncii Naţionale a României, pe care le indeplineşte în totalitate", a declarat Doros Ktorides, director executiv al Marfin Bank România, la solicitarea ECONOMICA.NET.

De cealaltă parte, Bank of Cyprus România este subsidiară a grupului cu acelaşi nume din Cipru. Ieri, Banca Centrală a Ciprului a decis să suspende pentru o săptămână activitatea băncii din România în vederea căutării unui cumpărător. Deponenţii Bank of Cyprus nu îşi mai pot accesa depozitele în această perioadă, şi au voie doar să retragă bani din contul curent prin bancomate.

Cei de la Marfin Bank spun că situaţia din Cipru şi cea a Bank of Cyprus nu afectează activitatea băncii din România şi că aceasta continuă să se desfăşoare în condiţii normale de lucru.

"Aceasta (Marfin Bank, n.r.) nu este afectată de măsurile adoptate de către Guvernul din Cipru şi Eurogroup. Marfin Bank România este complet operaţională, desfăşurându-şi activitatea în mod normal şi continuând să ofere clienţilor aceleaşi produse şi servicii bancare, cu valoare adăugată", adaugă Doros Ktorides.

Depozitele Marfin Bank sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) din România, în timp ce cele ale Bank of Cyprus sunt garantate în Grecia, în limita a 100.000 de euro.

Disponibilul de lichiditate al FGDB este suficient pentru a acoperi deponenţii unei bănci mici, în situaţia în care aceasta nu mai reuşeşte să-şi onoreze obligaţiile faţă de clienţi.

Marfin Bank are 31 de sucursale în România, active de 630 de milioane de euro (dintre care credite acordate de 378 de milioane de euro) şi depozite de 178 de milioane de euro – situaţie la nivelul trimestrului 3 din 2012.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO