1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Maria Grapini: IMM-urile pot împrumuta bani dintr-o donaţie a Elveţiei de 20 de milioane de franci

Elveţia a donat României 20 de milioane de franci, în urma unui acord, iar IMM-urile vor putea accesa câte 100.000 de franci din acest fond, pe care să îi returneze apoi statului "cu o dobândă bună", a declarat, joi, ministrul delegat pentru IMM-uri şi Mediu de afaceri, Maria Grapini

24 oct, 2013 | Mediafax

Ministrul Maria Grapini a declarat, într-o conferinţă de presă, care a avut loc, joi, la sediul PNL Timiş, că IMM-urile pot accesa fonduri dintr-o donaţie a Elveţiei către România în valoare totală de 20 milioane de franci elveţieni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu trebuie să mai stăm pe banii de la statul român. Am făcut un acord cu Elveţia care ne-a dat 20 de milioane de franci elveţieni. Fiecare IMM va putea să ia câte 100.000 de franci şi să îi returneze apoi statului cu o dobândă bună. Este un acord cu statul elveţian, banii sunt donaţi. Sperăm ca din 2014 să putem lucra cu alte regului de piaţă pentru IMM-uri", a declarat Grapini.

Ministrul a mai spus că în prezent se lucrează la o lege a IMM-urilor.

"Avem pregătită o lege a IMM-urilor. Vrem ca în 2014-2020 să dirijăm către acest sector mai multe fonduri, să încurajăm cât mai mult IMM-urile", a spus Grapini.

Ministrul Maria Grapini a participat, la Timişoara, alături de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Timişoara şi Arad.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO