1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Maria Sharapova a anunțat că se retrage definitiv din tenis

Cunoscută jucătoare de tenis Maria Sharapova, câștigătoare a cinci titluri de Grand Slam, a anunțat că se retrage la vârstă de 32 de ani, informează BBC.

26 feb, 2020 | BBC

Într-un articol publicat în revistele Vogue și Vanity Fair, Sharapova  a mărturisit că fizic nu mai poate să continue după ce s-a luptat mult timp cu accidentări la umăr. Jucatoarea rusă a câștigat primul titlu de Grand Slam la Wimbledon în 2004, când avea doar 17 ani aged. Ultimul titlu de Grand Slam l-a câștigat în 2014, la turneul de la Roland Garros.
Începând cu 2016 ea a fost suspendată pentru 15 luni că urmare a faptului că a fost depistată dopată.

După ce s-a întors pe teren în 2017, Sharapova s-a zbătut să revină la formă care a consacrat-o, dar a avut de luptat cu mai multe accidentări. Ea atunci a coborât până pe locul 373 în clasamentul WTA, cea mai slabă poziție a să începând cu august 2002. Ea a pierdut în prima rundă în primele trei turnee de Grand Slam la care a participat..

În anunțul pe care l-a făcut referitor la retragere, ea a spus: "E o senzație nouă, așa că va rog să mă iertați. Dragă tenis, îți spun la revedere."

"Uitându-mă înapoi acum, realizez că tenisul a fost muntele meu. Drumul meu a fost plin de coborâșuri și ocoluri, dar priveliștea din vârf este incredibilă. După 28 de ani și cinci titluri de Grand Slam cucerite, sunt pregătită să escaladez alți munți, să joc pe alte terenuri", a mai spus Sharapova.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO