1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Mariana Vizoli este noul Secretar de Stat pe probleme de fiscalitate, în locul lui Gabriel Biriş

La propunerea ministrului Finanţelor, Anca Dragu, Mariana Vizoli este noul Secretar de Stat pe probleme de fiscalitate. Numirea a fost publicată astăzi, în Monitorul Oficial.

19 sep, 2016 | ECONOMICA.net

Aceasta are o experiență de 18 ani în Ministerul Finanțelor Publice, în mare parte concentrată asupra domeniul taxei pe valoare adăugată. A început ca și consilier în cadrul Serviciului TVA din cadrul Direcției de politică și legislație fiscală, a continuat ca șef Serviciu legislație TVA pentru ca, în ultimii 4 ani, să se afle la conducerea Direcției de legislație Cod Fiscal și Reglementări Vamale.

„Propunerea mea a avut în vedere criterii foarte clare bazate pe o experiență bogată în domeniul fiscalității, pe corectitudine și responsabilitate a muncii, pe inițiativă și spirit de echipă. Cred că doamna Mariana Vizoli le întrunește din plin, fiind considerată persoana cu cea mai vastă experiență în domenii precum cel al TVA. Îi urez succes și o asigur de tot sprijinul meu", a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.

De-a lungul carierei sale, Mariana Vizoli a coordonat elaborarea Documentului de poziție privind impozitarea în vederea aderării la UE, precum și elaborarea poziției României pentru proiectele de modificare a directivelor europene în domeniul TVA. A fost responsabilă cu elaborarea legislației românești, primare și secundare, în domeniul impozitelor indirecte (TVA, accize) și al impozitelor directe (impozit pe profit, impozite locale, impozit pe venit și contribuții aferente), asigurând totodată și o transpunere corectă a directivelor europene.


Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a demisionat la începutul lunii din funcţie, după ce premierul Cioloş a considerat că "şi-a depăşit mandatul", după ce în presă a apărut pe surse un proiect de modificare a Codului fiscal pe care guvernul nu şi l-a asumat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO