1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

News

Mariano Rajoy: Socialiştii spanioli riscă să ajungă ''la ordinele'' Podemos

Şeful guvernului spaniol în exerciţiu, Mariano Rajoy, a afirmat sâmbătă că socialiştii riscă să ajungă ''la ordinele'' Podemos şi să fie ''umiliţi'' dacă formează un guvern cu noul partid al stângii radicale, relatează AFP.

23 ian, 2016 | Agerpres

''Guvernul pe care-l caută disperat (liderul socialist) Pedro Sanchez va fi la ordinele Podemos, ipotecat de acesta din urmă şi umilit'', a declarat liderul conservator în faţa militanţilor formaţiunii sale politice, Partidul Popular (PP), reuniţi la Cordoba (sud).

După mai bine de o lună de la alegerile legislative din 20 decembrie 2015, Rajoy a afirmat că a renunţat vineri să se prezinte pentru preşedinţia guvernului pentru a nu suferi ''un eşec'' în parlament, dar că le propune în continuare socialiştilor şi liberalilor din Ciudadanos un pact privind o guvernare în trei.

''Acest pact n-a fost posibil pentru moment, deoarece Sanchez a refuzat să vorbească. El a vorbit cu toţi, cu excepţia PP'', a mai spus Rajoy, recunoscând că partidul său, privat de majoritatea absolută în Camera Deputaţilor, depinde acum de ''decizia altor formaţiuni''.

Liderul Podemos, Pablo Iglesias, a anunţat vineri că vrea ca partidul său ''să formeze un guvern cu Partidul Socialist şi Izquierda Unida'' (ecologişti şi comunişti)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO