1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Marii benzinari ai României au căutat un compromis cu Guvernul, în problema amenzii de la Concurenţă

Înainte de a se afla că a dat în judecată Guvernul, pentru că nu a primit banii pentru protecţia mediului promişi prin contractul de privatizare, OMV Petrom, împreună cu celelalte mari reţele petroliere, au participat la o întâlnire secretă la Ministerul Economiei. Întâlnirea a avut loc la începutul lunii.

21 apr, 2012 | Gândul

Cam în perioada în care a fost amendată de Consiliul Concurenţei, OMV Petrom a dat în judecată ministerul Mediului, la Curtea de Arbitraj de la Paris, pentru că nu i-a rambursat cheltuieli cu protecţia mediului („ecologizare“) de circa 21 de milioane de euro, aşa cum este prevăzut în contractul de privatizare, potrivit reclamaţiei OMV Petrom.

Recent, însă, toate cele patru mari companii petroliere din românia (inclusiv Lukoil, Rompetrol şi MOL) au „onorat invitaţia Ministerului Economiei de a discuta pe tema transparenţei faţă de marele public a modalităţii de calcul a preţurilor. Unele companii au prezentat destul de clar formulele de calcul către public. S-a vorbit mult, în spiritul românesc, dar la final nu am sesizat să se fi ajuns la vreo concluzie concretă", a declarat unul dintre participanţii la discuţii pentru Gândul.

Compromisul este încă posibil. "Prefer să nu comentez pe marginea acestui subiect până când nu se ajunge la o concluzie", a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, pentru Gândul, confirmând  faptul că întâlnirea a avut loc.

Reprezentantul Lukoil a propus chiar un mecansim de calcul al preţurilor. Ce au spus ceilalţi, citiţi în Gândul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO