1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Finanţe şi bănci

Marile bănci centrale ale lumii cumpără tot mai mult aur. Rusia şi China în top

Băncile centrale şi-au sporit achiziţiile nete de aur, adăugând în Trimestrul 3 al acestui an alte 175 de tone la rezervele lor oficiale. Achizițiile nete de aur ale băncilor centrale și ale altor instituții oficiale aproape au egalat recordul din T3 2014, de 179,5 tone, potrivit celui mai recent raport al World Gold Council.

13 noi, 2015 | | ECONOMICA.net

Avantajele diversificării rezervelor internaţionale au fost preferate de băncile centrale ale lumii în comparaţie cu cele ale altor active. Totalul achiziţiilor nete din trimestrul 3 2015, de 175 de tone, este al doilea cel mai mare din statisticile mondiale, potrivit celui mai recent raport al World Gold Council.

Pe primele nouă luni ale anului 2015, achiziţiile nete de aur ale băncilor centrale ale lumii au totalizat 425,8 tone. Au profitat de scăderea preţului aurului cu 8,5% până la 1.082 dolari pe uncie (o uncie de aur are 31,1034 grame).

Cele mai mari cumpărătoare dintre băncile centrale din trimestrul 3 al acestui an au fost cea a Rusiei, cu 77 de tone, urmată de China, cu 50 de tone. Rusia a cumpărat în total, în acest an, 144 de tone.

Banca Poporului din China (The People’s Bank of China, PBOC) a confirmat în iulie că rezervele sale de aur au crescut cu peste 50% de la ultimul anunț din 2009. Cu o rezervă de aur de 1.658 tone, China se află pe pe locul șase în clasamentul mondial al băncilor centrale. Din iulie încoace, PBOC  a început în mod regulat să raporteze modificările deţinerilor sale de aur și a confirmat achiziţia a 50,1 tone din iulie până în septembrie.

În galeria noilor apariţii în lista cumpărătorilor se află banca centrală a Emiratelor Arabe Unite (EAU), care a spus faptul că, între aprilie și septembrie, a adăugat cinci tone de aur ca activ de rezervă.

După China, cele mai mari cumpărătoare au fost băncile centrale ale Kazahstanului (7,8 tone), Iordaniei (7,5 tone) și Ucrainei (3,1 tone). Banco Central de Columbia a fost singura vânzătoare netă de remarcat, cu o reducere a rezervelor de aur de 6,9 tone.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO