Marine Le Pen cere din nou suspendarea imediată a acordului Schengen

Lidera formaţiunii franceze de extremă dreapta Frontul Naţional, eurodeputata Marine Le Pen, a cerut marţi din nou suspendarea imediată în Europa a aplicării acordului de liberă circulaţie Schengen, după atentatele de la Paris de săptămâna trecută în care şi-au pierdut viaţa 17 persoane, informează EFE.
Economica.net - mar, 13 ian. 2015, 12:06
Marine Le Pen cere din nou suspendarea imediată a acordului Schengen

Ea mai ceruse suspendarea acordului Schengen şi vinerea trecută, după întâlnirea avută la Palatul Elysée cu preşedintele François Hollande.

Într-o conferinţă de presă realizată la sediul din Strasbourg al Parlamentului European, Le Pen a insistat că ‘poporul francez trebuie să-şi recapete controlul asupra frontierelor sale’ şi a acuzat Uniunea Europeană că, prin politicile sale de austeritate, a ‘dezarmat armata şi poliţia franceze’. ‘Europa ne vulnerabilizează pentru că ne impune o deschidere a frontierelor. Nu există ţară în lumea asta care să nu ştie că prima măsură pentru combaterea terorismului este aceea de a te putea proteja, controlându-ţi frontierele’, a spus ea.

Întrebată la ce-ar fi servit închiderea frontierelor cu restul UE, dat fiind că teroriştii care au comis atentatele din Paris erau născuţi în Franţa, Le Pen a insistat că, dacă ţara sa ar putea să-şi închidă frontierele, ar lupta mai bine împotriva terorismului deoarece ar putea să nu permită accesul francezilor care primesc formare militară jihadistă în terţe ţări. Politiciana franceză a susţinut că ‘libertatea de circulaţie a permis unui terorist implicat în acest caz să se ducă în Spania fără să fie supus niciunui control şi, de acolo, să ia un avion către Turcia’. Ea se referea la Hayat Boumeddiene, iubita teroristului care a luat vinerea trecută mai mulţi ostatici într-un magazin evreiesc, şi care se pare că între timp a ajuns din Turcia în Siria. În opinia lui Le Pen, atentatele au fost îndreptate ‘împotriva modelului francez, împotriva valorilor sale’, iar după ce poporul francez va fi terminat de plâns cei 17 morţi, ‘va veni momentul să se treacă la acţiune’.

Pe de altă parte, Marine Le Pen i-a reproşat preşedintelui Franţei, Francois Hollande, că a preferat ca, în acest caz, să vorbească despre terorişti, ‘în loc să vorbească răspicat despre fundamentalismul islamic’. ‘După atentate, primul lucru pe care l-a făcut guvernul a fost să ceară francezilor să nu se vorbească despre fundamentalism islamic, ci doar de terorism. Însă terorismul este doar un mijloc în spatele căruia se află o ideologie şi este bine să spunem lucrurilor pe nume’, a insistat politiciana de extremă dreapta.

Totodată, Le Pen a arătat cu degetul şi politica externă a Franţei care este, în opinia ei, ‘un autentic mozaic de incongruenţe’. ‘Acţiunile internaţionale (ale guvernului francez) au permis ca Libia să cadă în mâinile fundamentaliştilor, de exemplu’, a spus ea.

În plus, Marine Le Pen a cerut ca ţări precum Arabia Saudită sau Qatarul să nu poată investi în Franţa. ‘Să nu ne amăgim. Qatarul nu investeşte în (clubul de fotbal) PSG pentru că-i place fotbalul, ci pentru că vrea să-şi spele imaginea’, a susţinut ea.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...