1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Marine Le Pen critică suspendarea livrării unei prime nave Mistral către Rusia

Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional din Franţa, a criticat decizia guvernului francez de a suspenda livrarea unei prime nave Mistral către Rusia, afirmând că executivul a acţionat împotriva interesului naţional şi a cedat la presiunea SUA, relatează joi Reuters.

04 sep, 2014 | Agerpres

Le Pen, al cărei partid de extremă dreaptă a câştigat alegători din principalele grupuri politice atât de la stânga, cât şi de la dreapta eşichierului politic, a fost un critic sever al politicii occidentale faţă de Rusia în conflictul din Ucraina, considerând că este prea ostilă Moscovei.

În ajunul summitului NATO, biroul preşedintelui francez Francois Hollande a anunţat că Franţa va suspenda livrarea unei prime nave de transport programată pentru octombrie şi a acuzat Rusia de acţiuni în Ucraina care contravin 'principiilor securităţii în Europa'.

'Această decizie este foarte gravă în primul rând pentru că ea contravine intereselor ţării', a declarat Le Pen pentru RTL Radio, menţionând că locurile de muncă ale francezilor ar fi în pericol şi că Franţa ar trebui să plătească penalizări dacă nu livrează navele de război. Le Pen a apreciat că decizia guvernului francez 'arată supunere faţă de diplomaţia americană'.

Semnat de guvernul conservator al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, contractul, în valoare de 1,2 miliarde de euro (1,58 miliarde de dolari) pentru livrarea a două nave de război Mistral, a fost primul prin care o ţară membră NATO furnizează echipament militar Rusiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO