Marissa Mayer, CEO Yahoo: 2014 va fi un an de referinţă pentru evoluţia Internetului

Anul 2014 va fi unul de referinţă pentru viitorul Internetului, iar evoluţiile care au loc vor schimba în mod fundamental viaţa de zi de zi a oamenilor, a afirmat miercuri directorul general al Yahoo, Marrisa Mayer, într-o dezbatere la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează CNBC.
Economica.net - mie, 22 ian. 2014, 19:09
Marissa Mayer, CEO Yahoo: 2014 va fi un an de referinţă pentru evoluţia Internetului

„Se întâmplă lucruri fundamentale. Dacă te uiţi la tehnologia dispozitivelor mobile, la lărgimea benzii, la Internetul lucrurilor, toate acestea vor schimba viaţa de zi cu zi a oamenilor într-un mod fundamental”, a spus Mayer.

Internetul lucrurilor este un concept destul de simplu în aparenţă, dar complex din punct de vedere logistic, respectiv companiile pot pune cipuri in obiecte, maşini, termometre, frigidere, becuri, iar acestea pot fi astfel controlate de la distanţă.

Mayer consideră că până la sfârşitul acestui an Yahoo va înregistra un trafic de Internet prin intermediul dispozitivelor mobile mai mare decât prin intermediul PC-urilor.

În 2010, compania de cercetare a pieţei Comscore anticipa că utilizatorii de dispozitive mobile vor fi mai numeroşi decât cei de PC-uri, în termen de cinci ani.

În privinţa confidenţialităţii datelor personale, participanţii la discuţii au apreciat că aceasta nu va putea fi protejată în proporţie de 100%, din cauza necesităţii ca autorităţile guvernamentale să investigheze activităţile ilegale.

Mayer consideră că situaţia actuală legată de confidenţialitatea datelor este neclară şi a cerut organizarea unor dezbateri la nivel internaţional referitoare la transparenţă, în urma dezvăluirilor referitoare la activităţile de monitorizare efectuate de Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA) din Statele Unite.

Punctul său de vedere este împărtăşit de alţi participanţi la dezbaterea de la Davos, precum John T. Chambers, preşedinte şi director executiv al Cisco, Randall L.Stephenson, preşedinte şi director executiv al AT&T, şi Gavin Patterson, director general al companiei britanice de telecomunicaţii BT.

„Când treci prin filtrele de securitate de la un aeroport, când obţii carnetul de conducere auto, ştii exact la ce să te aştepţi din partea guvernului”, a spus Mayer, care consideră că oamenii nu ştiu ce informaţii sunt colectate despre ei şi cum sunt folosite.

Discuţiile despre confidenţialitatea datelor online au fost declanşate de dezvăluirile făcute anul trecut de Edward Snowden, fost colaborator al NSA, privind activităţile de supraveghere ale instituţiei, care au provocat şi fricţiuni între Statele Unite şi Germania.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins. Liderul ATP trebuie să părăsească Australia
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins. Liderul ATP trebuie să părăsească Australia
Cei trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au decis în favoarea guvernului în procesul privind anularea vizei ...
Guvernul britanic analizează un plan de împrumuturi bancare acordate companiilor energetice, pentru a atenua costul mare al energiei
Guvernul britanic analizează un plan de împrumuturi bancare acordate companiilor energetice, pentru a atenua costul mare ...
Guvernul Marii Britanii are în vedere planuri de a atenua o creştere bruscă a costurilor energiei, care va afecta gospodăriile ...
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs sâmbătă aproape de miezul nopţii, la ora locală 23:51, în zona seismică ...