Marius Cristescu, Arsenal Park Orăştie: Turismul de aventură poate aduce milioane de turişti în România

Turismul de aventură poate aduce milioane de turişti în România, în condiţiile în care acest segment este foarte puţin exploatat în zona noastră, a declarat, marţi, Marius Cristescu, proprietarul Arsenal Park Orăştie, cu ocazia inaugurării primului AquaPark din ţară, amplasat într-un parc de distracţii de tip militar, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 14 iun. 2016, 20:42
Marius Cristescu, Arsenal Park Orăştie: Turismul de aventură poate aduce milioane de turişti în România

Potrivit acestuia, turiştii străini, inclusiv cei din Rusia, au devenit interesaţi de turismul de aventură în România, în contextul în care destinaţii tradiţionale pentru ei, cum ar fi Turcia, sunt apreciate acum ca nesigure, din cauza atentatelor.

‘Turismul de distracţie este o nişă extraordinară pentru România, este o nişă la nivel european. Cred că România ar trebui să se poziţioneze pe turismul de nişă, de distracţie. Adică, de maşinuţe, motoare, aqua parcuri, pentru că în momentul de faţă Turcia are probleme şi toată Europa se va redirecţiona spre alte zone. Sperăm cu deschiderea acestui AquaPark să iniţiem noul trend de turism în România, care va fi foarte bine poziţionat pentru a înlocui turismul din Turcia’, a declarat, pentru AGERPRES, Marius Cristescu.

În opinia sa, circa 10% dintre turiştii români preferă parcurile de aventură din ţara noastră, iar la nivel european piaţa românească poate deveni extrem de profitabilă.

‘Dacă ne referim la turismul european, cred că el este acoperit în procent de 1%. Noi avem de atras milioane de turişti europeni care ar veni pentru turism de aventură în România, pentru că aici se poate face aventură. România este o destinaţie turistică extraordinar de frumoasă’, a spus Cristescu, menţionând că noul AquaPark de la Orăştie poate deveni una dintre destinaţiile favorite pentru europeni.

Noua investiţie inaugurată marţi la Arsenal Park Orăştie face parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 27,64 milioane lei, din care 12,07 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile atrase prin Programul Operaţional Regional.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a doi ani, interval în care parcul militar de distracţii a fost îmbogăţit cu mai multe obiective – o tiroliană de 607 metri, cea mai lungă din ţară construită dintr-o bucată, locuri de joacă pentru copii, 12 kilometri de piste de biciclete, un traseu de căţărat în copaci.

Cel mai important obiectiv al proiectului l-a constituit construirea unui AquaPark dotat cu bazine de interior şi exterior, tobogane, jacuzzi, saune, spaţii de relaxare şi o sală de sport. Investiţia a costat 12,56 milioane lei, din totalul proiectului.

‘Numărul de turişti la Arsenal Park a crescut de la an la an. Anul trecut am depăşit 50.000 de vizitatori. Anul acesta, cu ajutorul AquaPark, sperăm să trecem de 100.000 de turişti’, a afirmat Emil Cristescu, investitor în cadrul proiectului.

Circa 70% dintre turiştii de la Arsenal Park fac parte din categoria corporate, însă dezvoltarea unor posibilităţi noi de distracţie la Orăştie a deschis serviciile şi spre turiştii individuali, inclusiv pentru cei din străinătate.

Arsenal Park Orăştie a fost deschis în anul 2009 şi se întinde pe o suprafaţă de 80 de hectare. Complexul de servicii turistice este recunoscut ca fiind primul parc în aer liber cu specific militar din ţară, fiind construit, dealtfel, pe locul unei foste fabrici de muniţie.

Turiştii au la dispoziţie mai multe alternative de cazare în spaţii cu specific militar, dar şi un muzeu în aer liber cu tehnică militară care numără 150 de piese – de la tunuri, tancuri şi avioane- din acest punct de vedere fiind unicat în ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...