1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

Mark Zuckerberg a recunoscut că Facebook a combătut cu întârziere alegerile prezidenţiale din 2016

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut că reţeaua sa socială a fost în întârziere în ceea ce priveşte combaterea interferenţelor în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi s-a declarat "încrezător" în puterea de a "proteja integritatea" viitoarelor alegeri, într-un interviu acordat BBC joi.

21 mai, 2020 | ECONOMICA.net

La fel ca Twitter, platforma Facebook a fost criticată dur pentru că nu a dejucat campaniile de dezinformare majore din 2016, inclusiv în timpul campaniei electorale americane, notează AFP.

Recunoscând că Facebook era "în urmă" în cursul ultimei campanii electorale în SUA, Mark Zuckerberg a subliniat că împiedicarea amestecului în alegeri reprezintă o "cursă a înarmării" faţă de ţări ca Rusia, Iran şi China.

"Unele ţări vor continua să încerce să se amestece şi noi vom vedea probleme de acest gen, dar am învăţat mult din 2016 şi sunt încrezător că vom putea proteja integritatea alegerilor viitoare" din SUA, unde preşedintele în exerciţiu Donald Trump îl va înfrunta pe candidatul democrat Joe Biden la 3 noiembrie, a declarat el.

În acelaşi interviu, Zuckerberg a evocat cele trei priorităţi ale Facebook în perioada pandemiei provocate de noul coronavirus: retragerea ştirilor false, posibilitatea ca oamenii să menţină legătura cu cei apropiaţi şi ajutorul dat micilor întreprinderi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO