Mark Zuckerberg şi conducerea Facebook sunt anchetaţi în Germania pentru tolerarea mesajelor violente

Procurorii germani îi investighează pe Mark Zuckerberg şi alţi directori ai Facebook, a declarat vineri un purtător de cuvânt al procuraturii din Munchen, în urma unei plângeri conform căreia compania a încălcat legislaţia naţională împotriva discursului bazat pe ură şi a îndemnurilor la revoltă prin faptul că nu a şters postări rasiste, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 04 nov. 2016, 20:02
Mark Zuckerberg şi conducerea Facebook sunt anchetaţi în Germania pentru tolerarea mesajelor violente

Purtătorul de cuvânt citat a refuzat să ofere detalii suplimentare. Avocatul german Chan-jo Jun a depus în septembrie o plângere la procuratura din acest oraş din Bavaria şi a cerut ca directorii Facebook să fie obligaţi să se conformeze legislaţiei împotriva discursului bazat pe ură prin ştergerea postărilor rasiste sau care îndeamnă la violenţă pe reţeaua de socializare.

Regulile Facebook interzic postărilor cu caracter de intimidare, hărţuire şi ameninţare, însă criticii spun că reţeaua de socializare nu face suficient pentru a le aplica şi nu a oprit valul de postări rasiste şi de ameninţare în timpul afluxului de imigranţi în Europa.

Procurorii din Hamburg au respins la începutul acestui an o plângere similară a lui Jun pe baza că instanţa regională nu are jurisdicţia necesară deoarece operaţiunile europene ale Facebook îşi au sediul în Irlanda.

‘Există o viziune diferită în Bavaria’, a precizat într-un comunicat firma sa de avocatură, Jun Lawyers, din Würzburg, Bavaria.

‘În urma solicitării lui Jun, ministrul justiţiei din Bavaria, Winfried Bausback, a spus că viziunea din Hamburg este greşită şi că legislaţia germană se aplică totuşi în cazul unora dintre aceste încălcări’, se mai arată în comunicat.

În plângerea avocatului sunt menţionaţi Zuckerberg, care este fondatorul şi directorul executiv al Facebook, şi alţi nouă manageri ai companiei. Purtătorul de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze cazul.

Jun a adunat o listă de 438 de postări de anul trecut care au fost considerate necorespunzătoare, dar nu au fost şterse. Printre ele se numără unele care ar putea fi considerate cel mult declamaţii politice mai dure, dar şi exemple clare de discurs rasist şi apeluri la violenţă, inclusiv cu referire la genocidul din timpul nazismului.

În urma unor nemulţumiri publice şi a presiunii din partea politicienilor germani, Facebook a angajat în acest an un serviciu pentru monitorizarea şi ştergerea postărilor rasiste.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...