Marketplace Altex mizează pe vânzări de peste 1 milion de euro în 2023, la un an de la lansare. Black Friday și decembrie vor genera peste jumătate dintre venituri

Retailerul ElectroIT Altex, liderul pieței din România, mizează că marketplace-ul pe care l-a lansat anul trecut va genera în viitor peste 10% din vânzările online. Vânzările platformei care integrează în jur de 250 de parteneri vor ajunge anul acesta la peste 1 milion de euro.
Alina Stanciu - lun, 06 nov. 2023, 22:02
Marketplace Altex mizează pe vânzări de peste 1 milion de euro în 2023, la un an de la lansare. Black Friday și decembrie vor genera peste jumătate dintre venituri

Deschis în urmă cu aproximativ un an, Marketplace Altex găzduiește acum aproximativ 250 de vânzători și mizează anul acesta pe vânzări de peste 1 milion de euro, a declarat pentru Economica Monica Ciolănel, Director MarketPlace Altex România.

Potrivit acesteia, mare parte dintre veniturile partenerilor vor fi generate în noiembrie și decembrie. Aceasta și în contextul în care, pentru prima dată, la ediția de anul acesta a Black Friday va participa și Marketplace Altex.

”  Trei sferturi dintre vânzătorii din Marketplace Altex vor fi prezenți și în campania de Black Friday. (…) Anul acesta ne așteptăm să fim peste 1 milion de euro vânzări prin Marketplace Altex. Peste jumătate din sumă va fi doar în ultimele două luni ale anului”, explică managerul Altex.

Retailerul găzduiește în Marketplace inclusiv cinci comercianți de peste granițe, din Ungaria, Polonia, Bulgaria și este în discuții pentru noi parteneriate cu jucători din Danemarca și Germania.

Altex va organiza Black Friday 2023 începând de joi, 2 noiembrie, până pe 22 noiembrie, în trei valuri cu oferte săptămânale pentru diferite categorii de produse. Ofertele sunt valabile doar în etapa respectivă.

Planurile Altex pentru Marketplace – peste 10% din vânzările online Altex

Având ca strategie pe termen lung să ofere partenerilor acces la un canal de vânzare integral omnichannel, din punct de vedere al business-ului, miza pe termen mediu a companiei este ca marketplace-ul să asigure peste 10% din vânzările online. „Ne propunem ca în viitor să ajungem cel puțin doi digit share ( pondere de două cifre n.red)  din vânzările online Altex”, ne-a mai declarat Ciolănel.
În mai anul acesta, Altex vindea prin marketplace în jur de 300.000 de produse din categorii complementare electro-IT precum jucării, sport, băuturi, home & deco, DIY, bricolaj, sanitare și produse pentru copii, iar pentru 2024 are ca obiectiv strategic să acopere cât mai multe categorii de produse.
” În 2024 ne dorim să creștem numărul de parteneri, dar nu avem un obiectiv în sensul acesta. Obiectivul este de a acoperi cât mai multe categorii și cât mai bine, să avem produse relevate și să ne asigurăm că aceste categorii complementare vor avea o varietate cât mai mare de produse. (…) Avem deja electroIT foarte bine reprezentat ( în lanțul Altex și Media Galaxy n.red) și atunci ne-am dus către categorii complementare precum mobilă, decorațiuni, bricolaj, sanitare , jucării, sport suplimente alimentare, petshop. Spre exemplu, dacă vorbim de mobilier, ne dorim  să avem produse relevante în toate subcategoriile precum paturi, canapele etc, la toate nivelurile de preț, din toate materialele”, mai explică managerul.

În ceea ce privește selecția partenerilor, Altex are mai multe criterii printre care un nivel minim de 500.000 de euro cifră de afaceri în anul fiscal precedent listării în marketplace.

Retailerul percepe partenerilor un comision unic de 8%.

Altex a raportat pentru 2022 afaceri de 6,52 miliarde lei, în creştere de 11% față de 2021 și mizează anul acesta pe un plis de 7-10%, până la aproximativ 1,4 miliarde de euro.

Altex, controlat de antreprenorul Dan Ostahie, este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Te-ar mai putea interesa și
Primele cifre pe minus pentru Wizz Air pe fondul problemelor la motoarele GTF
Primele cifre pe minus pentru Wizz Air pe fondul problemelor la motoarele GTF
Wizz Air a transportat mai puțini pasageri în aprilie 2024 față de aceeași lună a anului trecut, pe fondul problemelor la motoarele GTF. ...
Numărul naşterilor în Germania a atins cel mai scăzut nivel din 2013
Numărul naşterilor în Germania a atins cel mai scăzut nivel din 2013
Naşterile şi căsătoriile în Germania au atins în 2023 cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor ...
Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 2,7%, aproape două miliarde de euro, în luna aprilie
Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 2,7%, aproape două miliarde de euro, în luna aprilie
Rezervele valutare la Banca Naţională a României totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere ...
UE anunţă un ajutor de un miliard de euro pentru sprijinirea economiei din Liban
UE anunţă un ajutor de un miliard de euro pentru sprijinirea economiei din Liban
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi, în timpul vizitei sale oficiale la Beirut, un pachet ...