1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Martin (FAPT): Cei peste 30.000 de turişti israelieni aduşi de Meshek Wings pe litoral au generat încasări de 30 milioane euro

Cei peste 30.000 de turişti israelieni aduşi de turoperatorul Meshek Wings pe litoralul românesc au generat încasări de peste 30 de milioane de euro, a declarat, marţi, Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

02 iul, 2019 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al FAPT, turoperatorul israelian Meshek Wings a celebrat, marţi, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, al cincilea an de operare a cursei charter Tel Aviv - Constanţa, întâmpinând primul zbor din acest sezon pentru litoralul românesc.

Până în prezent, turoperatorul Meshek Wings a adus peste 30.000 de turişti israelieni pe litoralul românesc, dintre care 25.000 de turişti veniţi pe cursa charter Tel Aviv - Constanţa şi restul de 5000 veniţi pe circuite dinspre Bucureşti. Pentru acest an Meshek Wings estimează peste 5.000 de turişti, care vor sosi pe litoralul românesc cu două curse pe săptămână, în perioada iulie - septembrie.

"Meshek Wings, unul dintre cei mai mari turoperatori din Israel, împreună cu Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică - FAPT, anunţă sosirea primei curse charter Tel Aviv - Constanţa pentru sezonul estival 2019, odată cu intrarea în al cincilea an de operare pentru această rută. FAPT a susţinut încă de la început turoperatorul israelian Meshek Wings în eforturile de a promova destinaţiile de vacanţă româneşti către piaţa israeliană, pe care o considerăm strategică pentru incomingul către România. La nivelul Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral - Delta Dunării am demarat încă din 2015 o campanie de promovare pe canalele media din Israel şi prin participarea la târgurile de turism din Tel Aviv. Deschiderea liniei de chartere Tel Aviv - Constanţa a reprezentat o premieră şi un obiectiv atins. Cei peste 30.000 de turişti aduşi de Meshek Wings pe litoralul românesc în cele cinci sezoane au generat încasări de peste 30 de milioane de euro. Întâmpinăm azi primii 189 de turişti israelieni din acest an către litoralul românesc şi către Delta Dunării şi susţinem în continuare vacanţele turiştilor din această ţară către destinaţiile româneşti de munte, balneare şi nu numai", a declarat Corina Martin, preşedintele FAPT.

Ca noutate a sezonului, turiştii israelieni aleg, în acest an, şi staţiunea Olimp, unde sunt cazaţi la un complex cu servicii all inclusive şi ultra all inclusive, însă în topul preferinţelor rămâne staţiunea Mamaia.

La nivel naţional, turiştii israelieni optează în special pentru Bucureşti şi Valea Prahovei, majoritatea fiind familii sau familii cu copii.

"Pentru luna septembrie, pregătim câteva evenimente foarte mari, despre care vom oferi amănunte la timpul potrivit. De cinci ani de zile ne-am implicat doar în proiecte viabile, în care am crezut. Ofer exemplul destinaţiei Oradea. Am organizat o serie de curse charter Tel Aviv - Oradea în 2015, iar oraşul s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere turistic în ultimii ani", adaugă Meidan Butnaru, directorul comercial al Meshek Wings, prezent pe aeroport.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO