1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Extern

Martin Schulz avertizează împotriva modificării graniţelor Europei şi critică atitudinea populiştilor faţă de imigranţi

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a avertizat duminică, cu ocazia celei de 25-a aniversări a căderii Zidului Berlinului, asupra riscului apariţiei unor noi frontiere în Europa ca rezultat al unor acţiuni în forţă, cum se întâmplă în Ucraina, el amintind în discursul său şi de atitudinea negativă a populiştilor faţă de imigranţii români şi bulgari, transmite agenţia EFE.

09 noi, 2014 | Agerpres

Dreptul de a călători liber şi de a trăi în orice parte a Europei este cea mai mare realizare a unităţii europene, a subliniat Schulz în discursul despre Europa rostit în fiecare an de preşedintele PE în această zi aniversară, la fel cum procedează şi preşedinţii Consiliului şi Comisiei Europene.

În acest context, el a atras atenţia asupra panicii pe care încearcă să o stârnească politicienii populişti ce se împotrivesc sosirii celor pe care ei îi numesc 'imigranţii săraci' proveniţi din România şi Bulgaria, care, în opinia acestor politicieni, abuzează de sistemele de asistenţă socială ale ţărilor unde se instalează.

Referindu-se la criza din Ucraina, Martin Schulz a afirmat că este inacceptabil ca în Europa graniţele să fie schimbate din nou prin forţă, subliniind totodată că acest conflict nu poate fi soluţionat decât prin mijloace politice. 'Ne place sau nu, Rusia este o putere-cheie, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Suntem în măsură să ne angajăm faţă de păstrarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, dar trebuie să menţinem în acelaşi timp deschise toate canalele de comunicare cu Rusia', a indicat preşedintele PE.

Pe de altă parte, Schulz a cerut începerea unei ample reforme a politicilor europene în materie de azil şi refugiaţi, criticând faptul că practic în fiecare zi tot mai multe persoane mor la frontierele externe ale UE în încercarea lor de a ajunge în Europa. El a sugerat o armonizare sporită a procedurilor de azil şi mai multă solidaritate din partea ţărilor europene, semnalând că 'nu este corect ca numai câteva ţări europene să primească majoritatea refugiaţilor'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO