1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

MAS RE, proprietarul Militari Shopping Center, il va numi CEO pe Martin Slabbert, fondator al NEPI Rockcastle şi Prime Kapital

Acționarii investitorului imobiliar sud affrican MAS RE au aprobat tranzacția prin care compania preia interesele economice ale Prime Kapital din joint venture-ul (JV) creat de cele două companii, împreuna cu platforma de management a proprietăților prin intermediul căreia Prime Kapital asigura servicii de management proprietăților deținute de JV. Ca efect al tranzacției, Martin Slabbert, fondator al Prime Kapital va deveni CEO al MAS RE, Victor Semionovici, celălalt fondator al Prime Kapital, va fi numit Chief Financial Officer (CFO), iar Victor Petrișor, director executiv.

27 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Tot ca urmare a tranzacției, CEO-ul MAS RE, Wehren Behrens, Ron Spencer și Paul Osbourn au demisionat din board-ul celor de la MAS RE.

În urma tranzacției, MAS RE va deține 100% din JV creat de cele două companii cu trei ani în urmă, contra 86 de milioane de euro. Noua companie, controlată de MAS RE, are active de 437 milioane de euro sub management.

Cele două companii mai au un JV axat pe dezvoltare imobiliară, deținut 60% de Prime Kapital și 40% de MAS RE.

Martin Slabbert, fostul director al NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de pe piaţa locală, părăsea compania în vara lui 2015, la câteva luni de la deschiderea Mega Mall.

Ulterior, împreună cu Victor Semionov, un alt membru din managementul NEPI Rockcastle, a pus bazele Prime Kapital, iar în primăvara anului trecut, anunţa că a strâns 260 milioane euro pentru investiţii şi dezvoltări imobiliare de retail, birouri, industrial şi rezidenţial în Europa Centrală şi de Est.

Mas Real Estate a cumpărat anul acesta, în România, o rețea de nouă centre comerciale cu 109,1 milioane de euro, în Roman, Baia Mare, Slobozia, Focșani, Târgu Secuiesc, Râmnicu Sărat, Făgăraș, Sebeș și Gheorghieni.

De asemenea, compania are în portofoliu centrle de retail Militari Shoppin Centerde 56.000 mp, Atrium Mall Arad de 28.000 mp și câteva malluri din rețeaua Value Centre (Baia Mare, Roman etc).

Alături de partenerul Prime Kapital, Mas RE dezvoltă prin PKM Development proiecte precum Silk District Iași, un proiect mixt care va include 100.000 mp de birouri, 2.500 de apartamente și un hotel, care va necesita investiții de 200 de milioane de euro, Mall Modova din Iași, care înseamnă trasformarea fostului Era Shopping Park într-un centru comercial de 106.300 mp și, totodată, mai multe malluri precum Dâmbovița de 32.000 mp din Târgoviște, fosta cazarmă în care a fost executat Nicolae Ceaușescu, DN1 Value Centre Balotești de 27.300 mp, Ploiești Value Centre, Zalău Value Centre de 19.200 mp și Sepsi Value Centre de 16.700 mp din Sfântu Gheorghe.

Compania dezvoltă și două proiecte rezidențiale în București, Marmura Residence cu 468 de apartamente și Avalon Estate cu 767 apartamente.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO