Masca va deveni începând de mâine obligatorie în toate magazinele din Germania

Purtarea măştii împotriva noului coronavirus va fi obligatorie începând de miercuri în toate magazinele din Berlin, o măsură luată deja de toate landurile germane, potrivit AFP, informează Agerpres.
Economica.net - mar, 28 apr. 2020, 14:31
Masca va deveni începând de mâine obligatorie în toate magazinele din Germania

După transporturile publice, oraşul Berlin a decis să impună aceste măsuri de protecţie în magazine în special pentru a-i proteja pe comercianţi, a explicat Andreas Geisel, adjunct al primarului capitalei germane, într-o conferinţă de presă.

Obligaţia, votată marţi de Senatului Berlinului, vizează protejarea nasului şi a gurii. Fularele vor fi de asemenea autorizate.

Celelalte 15 landuri germane au adoptat o măsură similară săptămâna trecută. Odată cu decizia capitalei marţi, portul măştii în magazine devine obligatoriu în întreaga Germanie.

Autoritatea sanitară germană ceruse marţi dimineaţa populaţiei să rămână prudentă faţă de pandemie, în plină dezbatere cu privire la oportunitatea unei accelerări a ieşirii din izolare.

Ultimele cifre făcute de Institutul Robert Koch cu privire la evoluţia maladiei sunt amestecate.

Rata de contaminare, extrem de supravegheată de autorităţi, este astfel în creştere. Ea a atins din nou pragul de 1,0 rotunjit (0, 96 foarte exact, potrivit Institutului), după ce scăzuse la 0,7.

Aceasta înseamnă că fiecare bolnav contaminează o altă persoană în medie. Guvernul german şi virusologii au subliniat până acum mereu importanţa de a se menţine o rată sub 1,0.

Germania înregistrase până marţi 156.337 de cazuri declarate oficial, cu o rată de mortalitate în creştere (3,8%), totuşi sub procentul înregistrat de vecinii săi europeni. Oraşul Berlin înregistrează puţin peste 5.600 de cazuri, dintre care 127 de decese.

Guvernul federal şi cele din landuri urmează să facă un bilanţ joi în vederea deciziilor aşteptate cu privire la eventuale măsuri de ieşire din izolare la 6 mai.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...